Patiment innecessari

05-01-2015
  • Patiment innecessari

El Barris Nord va passar ahir de la festa al patiment en un instant, ja que l'Actel Força Lleida, que guanyava de 22 punts al final del tercer quart, va acabar imposant-se per tan sols 4 al Corunya (69-65), cedint el basket average particular amb els gallecs, que en el partit d'anada es van imposar per 7. Tanmateix, cal donar una gran importància a aquesta victòria, ja que permet a l'equip de Joaquín Prado assentar-se a la zona de play-off, malgrat la baixa de Kahlig, que van saber cobrir els seus companys, especialment un Sutina espectacular, amb el seu millor partit des que vesteix la samarreta negra.

Prado va decidir apostar per Sevillano en substitució de Kahlig i durant els primers compassos, l'equip va trobar dificultats des de l'exterior, la qual cosa va suplir l'efectivitat de Guerra sota els cèrcols. Tanmateix, aquest domini inicial va donar pas a uns minuts de desconcert total, fet que va saber aprofitar el conjunt gallec per situar-se amb un 5-10. Múgica es va encarregar d'agafar les regnes de la situació. Va trobar en el seu defensor un amic des de la frontal i el lleonès va firmar la reacció lleidatana amb el seu primer triple. Fins a tres en va anotar perquè l'Actel Força Lleida aconseguís arribar al final del primer quart amb un ajustat 18-13, amb la sensació de dominar davant d'un rival rocós.

Va sortir endollat el Corunya, amb un parcial de 0-5 que va tornar la igualtat en el lluminós. Però llavors va sorgir l'autèntica figura del segon acte, Sutina. No va parar de castigar el cèrcol contrari amb els seus triples. Fins a quatre en va aconseguir abans que Tito Díaz es veiés obligat a demanar el primer temps mort del partit, amb 30-23 en el marcador. No va parar la festa per a l'escorta argentí, que va aconseguir el cinquè per a una màxima de deu (33-23) i que el Barris Nord s'ensorrés. Els lleidatans van mantenir aquest avantatge fins al descans (35-25) i les sensacions eren excel·lents. S'estava dominant el partit i en qualsevol moment podia arribar la sentència augmentant la diferència, perquè el nivell d'encert era molt alt i la defensa gallega deixava molt a desitjar.

No va tardar gaire el Força Lleida a augmentar la diferència al marcador, gràcies a un omnipresent Múgica i a Guerra, que continua sent capaç de les jugades més aplaudides i dels errors més desesperants. El Corunya es va trobar aviat contra la paret, caient per 19 després d'una altra jugada meravellosa de Sutina (50-31) i Tito Díaz es desesperava a la banqueta, veient que els seus jugadors no eren capaços de reaccionar. Va seguir l'espectacle de l'argentí i fins i tot Sevillano es va unir a la festa per liquidar un tercer quart que va acabar amb 22 punts de marge per als locals (55-33). Tot feia indicar que l'últim parcial no seria res més que un tràmit, en què el Força Lleida no tenia més objectiu que assegurar-se un basket average superior als 7 punts.

Burjanadze i Mutakabbir, amb dos triples, van advertir que malgrat la diferència en el marcador, el Corunya continuava sobre la pista i va anar retallant. Després del segon triple consecutiu de Mutakabbir, que va significar el 60-46, Joaquín Prado va demanar el seu primer temps mort del partit. Però un altre triple de Burjanadze va encendre les alarmes i la grada del Barris Nord ja no era una festa. Era un murmuri continu perquè de nou va aparèixer el bloqueig en atac que tants partits ha costat. Els locals sols eren capaços d'anotar des de la línia de lliures i el 61-55 de Burjanadze va encendre totes les alarmes. Ja no sols corria perill el asket average, sinó que el fantasma d'una vergonyant derrota començava a planejar al pavelló. Sutina i Múgica, els millors en el partit d'ahir, van ser els encarregats de prendre els galons i de mantenir sempre els lleidatans al davant en el marcador. Sort que amb un increïble 66-63, els col·legiats, al seu nivell habitual, van assenyalar una antiesportiva a Vujasinovic i no en van veure una altra d'Alzamora. Des de la línia de tirs lliures, el Força Lleida va saber sentenciar i eliminar les esperances del Corunya de donar la campanada després de perdre per 22 punts de diferència.

El 69-65 va certificar la segona victòria consecutiva, la sisena al Barris Nord de les 8 que té l'equip, amb la qual s'assenta a la zona de play-off, deixant els gallecs a dos partits de distància.

baixa de kahlig

La resta d'alers, en especial Sutina, van saber suplir a la perfecció la baixa del nord-americà

davallada física

En un últim quart per oblidar, es van encaixar quasi tants punts (32) com als altres tres parcials (33)