Paula Juste i Ferran Julià, cada vegada més a prop de Tòquio

REDACCIÓ
Publicat: 
11-12-2020
Actualitzat: 11-12-2020 10:11
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Paula Juste i Ferran Julià, cada vegada més a prop de Tòquio
  • Paula Juste i Ferran Julià, cada vegada més a prop de Tòquio
  • Paula Juste i Ferran Julià, cada vegada més a prop de Tòquio

Els lleidatans Paula Juste (CN Lleida) i Ferran Julià (CE Mediterrani) figuren a la llista de 17 nadadors que la Reial Federació Espanyola de Natació ha publicat per al primer trimestre del 2021, període previ a la disputa de l’Open de Primavera de Sabadell en el qual un bon nombre d’ells es jugaran la presència als Jocs Olímpics de Tòquio.

Amb mínima FINA (Federació Internacional de Natació) A, figuren a l’equip els ja classificats per a Tòquio com Mireia Belmonte (amb places en 800 i 1.500 deslliuri), Jessica Vall (200 braça), África Zamorano (200 esquena), Hugo González (100 esquena i 200 estils) i Nicolás García (200 esquena). A més, també s’hi han inclòs els tres nadadors amb mínimes olímpiques FINA tot i que sense plaça assegurada, com són Marina García (200 braça), Jimena Pérez (el 1500 deslliuri) i Joan Lluís Pons (400 estils).

Tots dos estan a menys d'un 2% de les mínimes olímpiques i la Federació confia que les obtinguin

Pel que fa a Paula Juste i Ferran Julià, segueixen a la llista (dins de la planificació del cicle olímpic 2021-2024) perquè es van quedar a menys d’un 2% d’assolir les mínimes per a Tòquio el cap de setmana passat en el selectiu olímpic de Castelló i des del cos tècnic de la Federació es confia que puguin aconseguir-les l’any que ve. No obstant, la configuració de l’equip, segons la Federació, s’ha fet en funció de les competicions disputades fins ara durant aquesta temporada marcada per l’absència d’un gran nombre de proves a causa de la pandèmia.

Val a recordar que la marca de Paula Juste en els 400 metres lliure que l’atansa a la mínima olímpica és de 4:12.40. I la de Ferran Julià en els 800 lliure és de 8:00.09.

D’altra banda, la Federació Espanyola va destacar la júnior lleidatana Emma Carrasco, que va rebaixar en quatre segons la seua marca de 200 braça i va nadar dos segons per sota de la mínima per competir en els Europeus Júnior.

Comparteix

També t'interessarà