Perdonen 140.336 euros de deute a una veïna de Lleida amb la Llei de Segona Oportunitat

REDACCIÓ | Laura Gómez
21-03-2022
  • Perdonen 140.336 euros de deute a una veïna de Lleida amb la Llei de Segona Oportunitat
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

Una veïna de Lleida ha estat beneficiària de la Llei de Segona Oportunitat, segons han informat els advocats de Repara tu Deuda. La dona, que tènia un deute acumulat de 140.336 euros amb 11 bancs i financeres, hauria acudit al bufet d'advocats experts per a acollir-se a aquesta llei. Segons els seus advocats, el deute va ser generat per la ruptura del matrimoni, ja que ella es va fer càrrec sola de les despeses, a més de la hipoteca.

El deute ha estat cancel·lat per la Llei de Segona Oportunitat, segons ha dictat el Jutjat de Primera Instància núm. 8 de Lleida, el qual ha concedit el Benefici d'Exoneració del Passiu Insatisfet (BEPI), alliberant la dona dels deutes contrets.

Fins avui, més de 18.000 particulars i autònoms han començat el procés per a acollir-se a la Llei de Segona Oportunitat. A Espanya aquesta legislació va entrar en vigor l'any 2015. Altres països en els quals porta més temps vigent -com Itàlia, Alemanya o França- estan superant els 100.000 casos anuals.

Aquesta legislació permet a particulars i autònoms quedar exonerats dels seus deutes si compleixen amb una sèrie de requisits previs. Entre ells, han d'actuar de bona fe sense ocultar béns ni ingressos, procurar un acord previ per al pagament a terminis del deute o que aquesta no superi la xifra de 5 milions d'euros exonerats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta