Perdonen un deute de 145.000 euros a un veí de Lleida amb la Llei de Segona Oportunitat

REDACCIÓ
Publicat: 
04-09-2023
Actualitzat: 04-09-2023 10:12
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Perdonen un deute de 145.000 euros a un veí de Lleida amb la Llei de Segona Oportunitat

El Jutjat de Primera Instància número 6 (mercantil) de Lleida ha perdonat un deute de 145.000 euros a un veí de la capital del Segrià, TM S. M., que es va veure immers en una situació d'insolvència en haver de tancar la seva empresa perquè un dels seus clients principals no li va pagar les factures i per continuar endavant va començar a sol·licitar préstecs, als quals no va poder fer front, i per tant no va poder remuntar la situació. D'aquesta manera, el jutge aplica la Llei de la Segona Oportunitat al client de Bergadà Asociados i l'exonera del passiu insatisfet.

Pel que fa als fets, tal com hem esmentat, l'home era administrador d'una empresa de venda de roba de treball i equips de protecció individual. Durant els primers anys el negoci era rendible i en ser un nínxol especialitzat les expectatives de futur eren positives. Un dels principals clients a qui proveïa va entrar en insolvència i va deixar de pagar factures pendents.

Com que es tracta d'un petit negoci no hi havia prou recursos per poder cobrir les obligacions que tenia adquirides, entre les quals hi ha les de deute públic. "Amb la intenció de posar al dia la situació econòmica empresària i per poder obrir-se a un nou mercat, i així aconseguir nous clients, va sol·licitar finançament, que va ser avalat personalment", explica l'advocada i sòcia fundadora de Bergadà Asociados, Marta Bergadà, qui ha portat el cas.

"L'empresa va funcionar durant 12 anys i quan no vaig cobrar allò d'aquella empresa tot es va començar a enfonsar, ja que vaig rebre un mal assessorament. Ja no vaig remuntar i em van fer mal les paraules d'un conegut, que em va manifestar que havia mort d'èxit", comenta el client, així, al final va haver de donar el negoci després d'aguantar quatre anys dolents i d'invertir-hi tots els seus estalvis.

Així mateix, també recorda que, "a causa d'aquesta situació, un dia era a la botiga, em va donar un atac d'ansietat i vaig caure desplomat. Sort que va entrar un client i em va trobar. Ràpidament, em van portar a l'Hospital Arnau de Vilanova i allà em van dir que tot era fruit del que estava vivint. Sempre he tingut molta dedicació a l'esport, però llavors vaig entrar en un bucle de mals horaris, mala alimentació i moltes preocupacions, generats per l'estrès".

Finalment, i després de no poder reflotar el negoci, va buscar feina com a assalariat per poder cobrir els deutes que havia assumit. Val a dir que per part de la TGSS i Hisenda li van ser derivades responsabilitats dels deutes impagats. Paral·lelament, també les trucades dels bancs van ser una constant. "Per sort, la meva parella m'ha ajudat molt a tirar endavant", exposa el client de Bergadà Asociados.

També recorda que "l'any 2021 un dels meus millors amics es trobava en la mateixa situació que jo i em va dir que coneixia Bergadà Asociados. En aquell moment, van ser molt atents amb mi i em van donar molta confiança, cosa que no m'havia donat un advocat anterior amb què vaig contactar. Però no vaig continuar perquè pensava que podia perjudicar una tercera persona, quan en realitat no era així".

Però el mes de març passat, "després de tornar a parlar amb el meu amic vaig prendre la decisió de posar fi a aquella situació de calvari i reprendre-ho tot amb Bergadà Asociados, perquè les sensacions que em van donar des del primer moment van ser molt bones". Així, en poc més de tres mesos el jutge l'exonerava dels deutes que tenia.

A més, l'home va fer un gran esforç i va aconseguir liquidar els deutes amb Hisenda i va aconseguir un acord de pagament amb la Seguretat Social el juny del 2022, "el qual compleix rigorosament", assenyala Marta Bergadà.

Comparteix

També t'interessarà