Perdonen un deute de 150.776 euros a Lleida amb la Llei de Segona Oportunitat

REDACCIÓ
Publicat: 
16-03-2023
Actualitzat: 17-03-2023 10:52
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Perdonen un deute de 150.776 euros a Lleida amb la Llei de Segona Oportunitat
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Cottonbro studio - Pexels)

Un veí de Lleida aconsegueix la cancel·lació d'un deute de 150.776 euros gràcies a la Llei de la Segona Oportunitat al Jutjat de Primera Instància núm. 1 de Balaguer.

La situació del lleidatà prové de la compra d'un habitatge, juntament amb la seva exparella, quan es trobava en una situació econòmica favorable. Arran de la crisi de 2008, la quota de la hipoteca es va incrementar, sumat al fet que el deutor se'n va anar a l'atur. La seva ja exparella va canviar de nom l'habitatge, i, més tard, el banc la va subhastar, quedant així el deutor amb el romanent que hi havia. Després de tot això, va haver de sol·licitar diversos préstecs per poder assumir les despeses més essencials, segons explica Repara Tu Deuda.

La Llei de la Segona Oportunitat va entrar en vigor a Espanya el 2015, una llei que permet que particulars i autònoms en estat d'insolvència puguin quedar exonerats dels deutes si compleixen una sèrie de requisits específics. Així, el concursat ha d'actuar de bona fe, no haver estat condemnat per delictes socioeconòmics els deu anys previs i el deute no pot superar els 5 milions d'euros.

Comparteix

També t'interessarà