Perdonen un deute de 18.200 euros a una lleidatana després d'una malaltia i un divorci

REDACCIÓ
Publicat: 
01-03-2023
Actualitzat: 01-03-2023 14:24
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Perdonen un deute de 18.200 euros a una lleidatana després d'una malaltia i un divorci

La Llei de Segona Oportunitat ha permès una altra cancel·lació de deute a Lleida. Es tracta del cas d'una dona, veïna de la capital del Segrià, a qui el Jutjat de Primera Instància número 6 de Lleida ha concedit el Benefici d'Exoneració del Passiu Insatisfet (BEPI), alliberant-la d'un deute que ascendia a 18.200 euros. 

Els advocats de 'Repara tu Deuda' ens expliquen la història: “El seu estat d'insolvència es va originar en sol·licitar finançament per a costejar una reforma necessària en el seu habitatge. Amb el pas del temps va decidir reunificar els préstecs per a poder pagar una quota menor i tenir més diners disponibles. L'any 2017, arran d'una malaltia, va estar de baixa mèdica i es va reduir la seva font d'ingressos. A aquesta situació hem de sumar-li la ruptura amb la seva exparella i posterior divorci i que va necessitar més crèdit per a costejar les despeses de defensa jurídica. Sense el suport econòmic del seu *excónyuge, la deutora es va veure en una situació de sobreendeutament, incapaç de fer front als pagaments”. 

Perdonen un deute de 576.799 euros a una pensionista d'Agramunt
Peu de foto: 
Imatge d'arxiu (Bergadà Asociados)

Des del despatx d'advocats recorden que, tot i que la Llei de la Segona Oportunitat va ser aprovada fa més de set anys, "encara molts desconeixen aquest mecanisme legal". Cal assenyalar que les persones que s'han acollit a la Llei de la Segona Oportunitat pertanyen a totes les comunitats autònomes d'Espanya. I és que es tracta d'un mecanisme que s'ha anat fent realitat en les llars, que han vist en això la solució a tots els seus problemes econòmics. “Hem realitzat grans inversions per donar a conèixer la Llei de la Segona Oportunitat en tot el país, conscients de què es tracta d'una eina que ha canviat la vida de moltíssimes persones”, expliquen els advocats. 

La Llei de la Segona Oportunitat permet la cancel·lació dels deutes de particulars i autònoms que estan ofegats per una situació de sobreendeutament. Entre els requisits per a poder ser beneficiari estan que l'import del deute no superi els 5 milions d'euros, que hagin actuat en tot moment de bona fe, sense ocultar béns ni ingressos, i no haver estat condemnat per delictes socioeconòmics en els deu últims anys.

Comparteix

També t'interessarà