Perdonen un deute de 30.000 euros a Agramunt amb la Llei de Segona Oportunitat

REDACCIÓ
Publicat: 
20-02-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Perdonen un deute de 30.000 euros a Agramunt amb la Llei de Segona Oportunitat
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Bergadà Asociados)

El jutjat de primera instància número 6 (mercantil) de Lleida ha perdonat un deute de 30.000 euros que havia acumulat un matrimoni d'octogenaris, veïns d'Agramunt, J. E. B. i M. P. B., el qual es va veure desbordat per tots els préstecs que va haver de sol·licitar per fer davant d'aquesta després del deteriorament del seu estat de salut.

Així, en la corresponent interlocutòria amb data del 6 de febrer passat, el jutge concedeix a la parella, representada pel despatx Bergadà Associats, l'exoneració del passiu insatisfet (EPI) en aplicar la Llei de la Segona Oportunitat. Després de perdonar-los els deutes gràcies a l'aplicació de la llei esmentada, "ara poden descansar i destinar els recursos necessaris a la greu malaltia de la dona", manifesta l'advocada que ha portat el cas, Marta Bergadà. Per la seva banda, l'home expressa que "ara podem mirar endavant, perquè tornem a estar molt animats i contents".

Tal com recorda la lletrada i sòcia fundadora de Bergadà Associats, Marta Bergada, el matrimoni tenia una situació econòmica estable, ja que ell treballava per a un ajuntament, per la qual cosa va comprar un habitatge i va assumir una hipoteca elevada. Va arribar un moment en què va deixar de prestar serveis al consistori i "els ingressos familiars van disminuir, cosa que els va impedir continuar assumint aquesta hipoteca".

Davant d'aquesta situació, van vendre l'habitatge "per liquidar els deutes existents que consistien a la hipoteca, les derrames d'obres comunitàries i la plusvàlua de l'ajuntament per la venda de l'immoble". Però aquesta venda no els va permetre saldar tots els deutes i això unit a una greu malaltia de la dona el va obligar a sol·licitar crèdits per poder-hi fer front.

Durant aquest temps, han estat vivint ajuts per part de familiars i altres. "La situació va empitjorar per una greu malaltia de la dona, que requereix cures mèdiques i despeses farmacèutiques que pugen a un alt import", afegeix Bergadà.

Segons explica Marta Bergadà, "l'agost de l'any passat el 80% de la pensió, d'uns 1.650 euros, es destinava per als préstecs i el 20% restant per al pagament de targetes de crèdit, fent inviable l'atenció de despeses familiars i sanitàries, i els rebuts d'electricitat, telèfon, gas i aigua". Per això, l'única solució existent era acollir-se a la Llei de la Segona Oportunitat.

"Es trobaven en una situació límit per culpa dels préstecs i les targetes bancàries que els bancs els van concedir sense fer un estudi responsable de la seva situació ni assessorar-los correctament". Ara, amb l'exoneració dels deutes "s'han tret de sobre la pesada càrrega dels deutes, i per això la seva pensió podrà ser destinada als que és realment important en aquests moments, que és la seva subsistència i tranquil·litat".

Per part seva, l'home argumenta que "només tinc paraules d'il·lusió per la resolució del nostre cas. En perdonar-nos els deutes podem tornar a començar de nou". Afegeix que "a partir d'ara podré destinar la meva pensió a les cures de la meva dona, perquè en necessita".

Comparteix

També t'interessarà