Perdonen un deute de 32.000€ a una família lleidatana amb la Llei de Segona Oportunitat

REDACCIÓ
Publicat: 
05-06-2023
Actualitzat: 05-06-2023 11:16
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Perdonen un deute de 32.000€ a una família lleidatana amb la Llei de Segona Oportunitat

El jutjat de primera instància número 6 (mercantil) de Lleida ha perdonat un deute de 32.326 euros a una veïna de Vilanova de Bellpuig, F.A., que es va veure embolicada en una situació d'insolvència arran de la pandèmia del coronavirus, ja que la seva parella va perdre la feina i a ella li van reduir la jornada laboral. D'aquesta manera, a la interlocutòria corresponent el jutge aplica a la clienta de Bergadà Asociados la Llei de la Segona Oportunitat i l'exonera del passiu insatisfet.

En aquest sentit, els problemes econòmics van sorgir l'any 2018, quan l'empresa on treballava la parella va tancar les portes i l'home es va quedar a l'atur i sense haver cobrat les últimes nòmines. Per part seva, F. A. M. treballava a jornada parcial i amb un salari escàs, havent de recórrer a préstecs ràpids per poder complir amb les seves obligacions, com ara l'alimentació de les seves filles.

La situació es va estabilitzar l'any següent, ja que F. A. M. va passar a treballar a jornada completa, cosa que els va animar a demanar un préstec per arreglar la casa familiar. Tant aquest com l'anterior es van anar atenent regularment fins a l'arribada de la pandèmia. "La meva parella es va tornar a quedar sense feina per la Covid-19 i a mi em van reduir la jornada laboral. Aquesta circumstància personal ens va portar a un sobreendeutament, ja que vam passar de cobrar uns 3.000 euros mensuals entre tots dos a menys de 1.000 euros al mes", recorda la dona.

Per la seva banda, l'advocada i sòcia fundadora de Bergadà Asociados, Marta Bergadà, que ha portat el cas, també explica que "la nostra clienta estava en una situació límit, ja que, com tantes altres persones, es va veure embolicada en una situació completament adversa per unes circumstàncies alienes a la seva voluntat".

Així mateix, els seus familiars el van intentar ajudar econòmicament, però tampoc no tenien grans ingressos, "per la qual cosa no li va ser possible complir totes les obligacions econòmiques que havia assumit", afegeix Bergadà. "Estar en una situació així no és per gust, ja que no m'agrada deure diners a ningú, però tinc dues filles i havíem d'intentar tirar endavant com fos", manifesta F.A.M.

Paral·lelament, també va començar la pressió dels bancs perquè fes front als deutes que havia acumulat. "Vaig arribar a rebre fins a 50 trucades diàries, provocant-me una situació d'estrès constant. Em trucaven des de diferents números de telèfon i, fins i tot, em van trucar a la meva feina per fer més pressió, però els meus caps sabien de la meva situació i van ser totalment comprensibles amb mi. També van enviar alguna carta a casa dels meus pares", lamenta.

De fet, Bergadà comenta que "davant d'aquesta situació els bancs exerceixen una pressió molt gran, sense pensar en les repercussions psicològiques que poden tenir i que, alhora, tampoc els beneficien, ja que els clients no poden fer front a aquests deutes".

Finalment, el passat mes de gener F. A. M. va contactar amb Bergadà Asociados per trobar una solució al seu problema, "perquè no podia més. Jo vaig néixer a Agramunt i la meva família em va recomanar que anés a Bergadà Asociados i els exposés el meu cas, pel fet que coneixien força casos d'èxit de persones que havien estat en una situació similar a la meva i, fins i tot, se'ls havien perdonat deutes superiors a la meva".

A més, expressa que "no havia contactat abans perquè desconeixia que existia la Llei de la Segona Oportunitat i va ser una gran decisió posar en contacte amb Marta Bergadà i el seu equip". I és que, "des del primer moment em van transmetre molta tranquil·litat. A més, ha estat un procediment molt curt, ràpid i efectiu, ja que s'ha resolt en quatre mesos. No m'esperava que fos així".

Per aquesta raó, "ara veiem el futur amb més optimisme. M'he pogut treure de sobre aquesta ansietat tan gran que tenia i aquest perdó dels deutes ha suposat un respir molt important, tant per a mi com per a la meva família".

Per part seva, Marta Bergadà assenyala que "la pandèmia del coronavirus va destrossar l'economia de moltes famílies que es van veure embolicades en una situació completament adversa". Per això, "és valuós que es doni a conèixer la Llei de la Segona Oportunitat, perquè si són deutors de bona fe, tenen una sortida i futur esperançador sense viure el marge de la societat i sense continuar portant aquesta pesada motxilla carregada de deutes que els ha complicat la vida".

Comparteix

També t'interessarà