Perdonen un deute de més de 600.000 euros a una família del Segrià amb la Llei de Segona Oportunitat

REDACCIÓ
Publicat: 
20-11-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Perdonen un deute de més de 600.000 euros a una família del Segrià amb la Llei de Segona Oportunitat
    Peu de foto: 
    Laura Cortés (ACN)

El Jutjat de Primera Instància número 6 (mercantil) de Lleida ha perdonat un deute de 625.632 euros a un matrimoni el qual es va veure afectat directament per la crisi del 2008, ja que va tenir una baixada de clients als seus negocis que va propiciar el tancament d'aquests, cosa que va fer impossible que pogués fer front als préstecs que havia sol·licitat abans de patir aquesta situació, arribant fins i tot a perdre el seu habitatge habitual. D'aquesta manera, mitjançant la interlocutòria corresponent, el jutge aplica a la parella, clients de Bergadà Asociados, la Llei de la Segona Oportunitat mitjançant la qual els ha exonerat del passiu insatisfet.

Pel que fa als fets, el matrimoni recorda que durant anys va treballar molt al seu negoci estant al dia pagaments i obligacions. De fet, anava bé pel que el 2007 va decidir ampliar-lo i canviar el seu habitatge habitual. Però els seus problemes van començar l'any següent amb la crisi que es va originar al sector immobiliari i a la construcció, i que va acabar afectat la resta i tot el país.

El nombre de clients va caure dràsticament i no hi havia ingressos, cosa que va provocar que no pogués fer front als préstecs que van sol·licitar per als nous negocis i a la hipoteca de la nova casa, expressen. De fet, l'advocada i sòcia fundadora de Bergadà Asociados, Marta Bergadà, que ha portat el cas, assenyala que "moltes famílies es van veure, de la nit al dia, sense res i en una situació molt complicada".

D'aquesta manera, i a causa dels interessos, es van veure abocats a una situació absoluta d'insolvència. A més, van fer l'esforç de fer front als pagaments, però els va ser impossible fer-los i també es van trobar amb la negativa del banc de renegociar els préstecs que tenien. Finalment, l'entitat bancària es va acabar quedant el seu habitatge. A això, es van haver de sumar les trucades constants del banc perquè fessin davant del deute, cosa que va suposar també un assetjament. Per part seva, Bergadà comenta que "les entitats bancàries només pensen en el seu propi interès, sense posar-se a la pell dels que tenen un deute i que per aquesta situació d'insolvència ho estan passant molt malament".

A més a més, el matrimoni va estar anys preguntant a advocats si era possible el perdó dels deutes, però per desconeixement els deien que no era viable. Però tot canvi l'any 2020, quan l'home va veure una notícia en la qual se li havia perdonat un deute a una persona gràcies a la Llei de la Segona Oportunitat i el cas l'havia portat Bergadà Asociados, per la qual cosa la parella va decidir apostar pel despatx ubicat a Agramunt i especialitzat en aquesta llei. Així, doncs, després d'un primer estudi de la situació es va iniciar el procediment. Per això, assenyalen que, malgrat el patiment, el tracte des del començament ha estat molt proper.

La bona notícia va arribar recentment, fa tot just un mes, quan el magistrat del Jutjat de Primera Instància número 6 (mercantil) de Lleida emetia la corresponent interlocutòria en què perdonava els deutes que tenien mitjançant la Llei de la Segona Oportunitat. Darrere d'ella, assenyalen que encara estan assimilant aquesta notícia i es mostren agraït per la tasca duta a terme per Marta Bergadà i el seu equip, ja que els permet tenir una nova vida sense cap deute.

Per la seva banda, Marta Bergadà recorda que "encara hi ha moltes famílies afectades per la crisi del 2008 i han de saber que se'ls poden perdonar els deutes si són deutors de bona fe. Cal donar a conèixer la Llei de la Segona Oportunitat, perquè està a les nostres mans que puguin tenir un futur estable i de plena normalitat".

Comparteix

També t'interessarà