Permanència picant alt

17-04-2016
Actualitzat: 18-04-2016 11:41
  • Permanència picant alt

L’Associació Lleidatana depenia de si mateixa per salvar la categoria i no va fallar. Les lleidatanes van guanyar a domicili (25-31) el tercer classificat del campionat, el Castelldefels, després d’un partit que van dominar de principi a fi i en el qual van destacar les actuacions en atac de Jennifer Nana i Emma Precup –entre les dos van anotar 21 dels 31 gols de l’equip.

Amb aquesta victòria, l’Associació va aconseguir de la millor forma possible una permanència que hauria aconseguit de qualsevol manera, ja que cap dels seus dos rivals, ni Granollers ni OAR Gràcia, van poder sumar els dos punts. A més, les derrotes del Sant Joan Despí i el La Roca van permetre a les lleidatanes pujar fins a una meritòria vuitena plaça a la classificació.

Les jugadores de Miroslav Vujasinovic van sortir a la pista molt endollades, conscients que es jugaven tota la temporada en un partit. Fruit d’això, les lleidatanes van aconseguir agafar avantatge en el marcador ja des dels primers minuts. Després d’un primer intercanvi de cops (2-2), l’Associació va aconseguir un parcial d’1-7 que el posava sis gols amunt en el minut 12 de l’encontre. La clau, la bona defensa 6-0, que va pressionar molt i va controlar la pivot local, la jugadora més perillosa del Castelldefels. A més, en atac, les jugadores lleidatanes movien bé la pilota i trobaven amb facilitat Nana i Precup, que es van unflar a gols, malgrat jugar contra el conjunt menys golejat del campionat. La diferència en el marcador es va mantenir més o menys estable fins al descans, encara que les locals van aconseguir retallar l’avantatge a quatre gols al final de la primera part (12-16).

A l’inici de la segona part, el Castelldefels va poder continuar recuperant terreny i es va apropar a dos gols de les lleidatanes (15-17) en el seu moment de dubtes més grans. Tanmateix, les blaves van reaccionar ràpidament i amb un parcial de 2-7 es van distanciar a set gols –màxima diferència– de les barcelonines a 13 minuts per al final de l’encontre. El partit estava ja pràcticament decidit, però les lleidatanes van mantenir la intensitat i la tensió fins a l’últim instant, malgrat la forta calor que feia al pavelló del Castelldefels.

Al final, 25-31 i explosió de felicitat del conjunt lleidatà, que va aconseguir una permanència més que merescuda i per la qual ha lluitat durant tota la temporada.

Sobre la temporada, Vujasinovic va manifestar no havia vist mai a la seva vida "una competició tan igualada i amb tants partits decidint-se per detalls". A més, el tècnic es va mostrar satisfet amb la trajectòria del seu equip al llarg del campionat: "Hem estat competitives sempre i hem fet un gran final de temporada". "He vist una base perquè puguem plantejar-nos objectius més ambiciosos de cara a la pròxima temporada", va afirmar.

"Hem fet un gran final de temporada"

El tècnic de l’Associació Lleidatana, Miroslav Vujasinovic, va explicar que les claus de la victòria d’ahir del seu equip davant de les jugadores de Castelldefels van ser "la gran defensa dels primers 15 minuts, que ens ha permès agafar avantatge al marcador i saber jugar amb el temps i no precipitar-nos".