Petits ambaixadors a Lleida

M.C.
21-07-2019
  • Petits ambaixadors a Lleida
  • Petits ambaixadors a Lleida

Mig centenar de nens sahrauís provinents del campament de refugiats de Tindouf, a Algèria, conviuran aquest estiu amb famílies lleidatanes. Els 53 petits d’entre 10 i 13 anys van aterrar a Ponent en petits grups que es van distribuir entre les diferents famílies del Segrià, el Pla d’Urgell, la Segarra, l’Urgell, la Noguera i les Garrigues que participen en el programa d’acollida Vacances en Pau.

“Aquest programa de dos mesos ofereix als menors la possibilitat de viure una realitat diferent de la dels campaments de refugiats, on les condicions climàtiques són especialment dures a l’estiu”, explica Nerea Alonso, portaveu de Lleida pels Refugiats, que per primera vegada s’encarrega d’organitzar aquest projecte a les Garrigues i el Pla d’Urgell.

A banda de crear un vincle amb les seues segones famílies, “és una oportunitat perquè els petits tinguin accés a revisions mèdiques completes i una dieta equilibrada”, apunta Alonso, que destaca que “els nens sahrauís són els millors ambaixadors de casa seua, explicant de primera mà la situació que estan vivint al seu país”. Lleida pels Refugiats es va proposar aquest any trobar famílies d’acollida per a deu nens, “encara que la resposta dels pares ha sigut tal que n’hem pogut portar divuit”.

Una iniciativa de sensibilització social consolidada a Ponent

Vacances en Pau és un programa de sensibilització social organitzat pel ministeri de Joventut de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) i la Delegació Sahrauí a Catalunya, en col·laboració amb associacions com ara Sàhara Ponent o Lleida pels Refugiats, entre altres. El 2017, 34 nens van passar els mesos d’estiu a Ponent, 19 menys que aquest any.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?