Pimec confia que l'economia continuarà creixent durant el 2020 tot i reconèixer una "certa desacceleració"

ACN
15-11-2019
  • Pimec confia que l'economia continuarà creixent durant el 2020 tot i reconèixer una "certa desacceleració"
  • Pimec confia que l'economia continuarà creixent durant el 2020 tot i reconèixer una "certa desacceleració"

El president de Pimec, Josep González, confia que l'economia continuarà creixent durant el 2020, tot i reconèixer una "certa desacceleració". González s'ha mostrat optimista i ha remarcat que, fins i tot, "hi ha algun símptoma a Europa que fa pensar que la desacceleració s'està contenint".

D'altra banda, ha valorat positivament el principi d'acord entre el PSOE i Unides Podem perquè "l'important és que es comenci a governar quan abans" i, en aquest sentit, "es puguin escometre polítiques de govern" i intentar "trobar solucions als problemes que hi ha entre Madrid i Catalunya". González reclama al futur executiu espanyol una fiscalitat específica per a les pimes, l'aplicació d'un règim sancionador de la morositat i un "preu més just" de l'energia "perquè les pimes puguin ser competitives".

Josep González pensa que l'economia seguirà creixent l'any vinent tot i que a ritmes inferiors al 2018, en què aquest creixement va ser d'un 2,5%, i al 2019, que serà d'entorn 1,8%, segons el president de Pimec. La patronal de la petita i mitjana empresa reconeix, però, "que hi ha un alentiment de l'economia però no una recessió" perquè "o és el mateix que baixi una mica l'economia però continuï creixent que no una recessió que seria un creixement negatiu", ha remarcat. Per González, "és important dir les coses com són perquè el diner i l'economia són molt sensibles i les inversions que hi hagi en marxa poden reconsiderar-se i provocar problemes innecessàriament".

Segons Pimec, el que podria capgirar aquest optimisme, és que "el Brexit o la guerra aranzelària entre els Estats Units i la Xina i, de retruc amb Europa, acabi tenint una afectació més forta del que es preveia". En aquest sentit, González ha lamentat les conseqüències que està tenint per a les comarques de Lleida, sobretot amb productes com ara l'oli o les ametlles.

Josep González ha fet aquestes declaracions abans de l'inici del 'PIMEC Fòrum. Lleida Empresa 2019', una trobada de representants pimes i treballadors autònoms de les comarques lleidatanes, que s'ha celebrat aquest dijous a la tarda a la Llotja de Lleida. Es tracta d'un espai per compartir experiències, generar noves sinergies i fomentar el networking entre els empresaris del territori. Les aportacions dels assistents per participar-hi van destinades al programa 'Emppersona' de la Fundació PIMEC sobre segona oportunitat.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta