PIMEC i la patronal marroquina CGEM acorden diverses accions conjuntes per rellançar el comerç i la inversió

ACN
30-04-2021
  • PIMEC i la patronal marroquina CGEM acorden diverses accions conjuntes per rellançar el comerç i la inversió

PIMEC i la patronal marroquina CGEM han acordat diverses accions conjuntes per rellançar la relació i impulsar accions bilaterals en àmbits com el comerç o la inversió. El president de la patronal de la petita i mitjana empresa catalana, Antoni Cañete, ha mantingut aquest divendres una trobada virtual amb el president de la patronal marroquina, Chakib Alj, per repassar les relacions bilaterals. Les dues entitats van signar un acord de col·laboració el 2009, renovat el 2019. Ara, les confederacions s'han emplaçat a desplegar accions de suport a la comunitat emprenedora marroquina a Catalunya i assessorar empreses catalanes interessades a produir al Marroc.

Les dues entitats exploraran les oportunitats de negoci que ofereixen les diverses regions del Marroc i han expressat la voluntat de reprendre les accions presencials, com missions i trobades, a partir del segon semestre d'enguany i en funció del ritme de vacunació.

PIMEC també ha reiterat el seu suport a l'adhesió de la CGEM a la patronal europea de pimes SME United, de la qual PIMEC ostenta la vicepresidència. "La incorporació de la CGEM a la patronal europea reforçarà la relació entre la UE i el Marroc, de cara a la renovació de l'acord bilateral d'associació", ha assegurat Cañete.

La patronal catalana ha subratllat la rellevància creixent de Marroc com a centre de fabricació. Aquest país es presenta també com a plataforma de negocis amb Àfrica subsahariana, ateses les relacions diplomàtiques del Marroc i la forta presència d'empreses marroquines a tot el continent, en sectors com la logística, la banca o les assegurances, entre altres.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria de contemplar la violència vicària com a violència de gènere?