Pimes i autònoms requereixen de decisions valentes per afrontar la crisi generada pel Covid-19

REDACCIÓ
28-04-2020
  • Pimes i autònoms requereixen de decisions valentes per afrontar la crisi generada pel Covid-19

El Grup del PSC a Mollerussa ha registrat una moció que té com objectiu “pal·liar les conseqüències del covid-19 en el comerç local i la restauració local”. La proposta, que serà objecte de debat en el proper ple d’aquest pròxim dijous, demana “elaborar un pla d’ajudes directes pels comerços i la restauració local fixant una quantitat en cas dels establiments estiguin tancats i d’una quantitat variable pels establiments oberts”. El portaveu del Grup Municipal, Joel Bastons, ha explicat que “en aquest segon cas, els ajuts s’establirien en funció de la reducció de facturació”.

La moció també demana que l’Ajuntament  “elabori un pla d’ajudes indirectes que inclogui una campanya per a potenciar la compra al comerç local de Mollerussa, estudiant-ho conjuntament amb Mollerussa Comercial i es creï una APP per a Mollerussa que consti d’un espai autogestionable per a cada comerç i restaurant”.

Joel Bastons afirma que “avui, més que mai, les petites i mitjanes empreses i autònoms requereixen de decisions valentes per afrontar la crisi generada pel Covid-19 i el conseqüent estat d’alarma”. En aquest sentit, ha dit, “posem en valor el seguit de mesures preses pel govern de l’Estat, com són la prestació extraordinària o la moratòria de les cotitzacions de maig a juliol pels autònoms s’hagi vist obligat a cessar la seva activitat, entre altres”.

El portaveu socialista ha apuntat que “en aquest context, però, hem vist com altres administracions més properes, com la mateixa Diputació de Lleida, no ha estat tant valenta per acceptar propostes socialistes d’ajudes directes a aquests sectors, pel que és indispensable que els ajuntaments ens mantinguem al costat de les persones tant en serveis sòcio-sanitaris com de reactivació econòmica”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta