"Pintem el món" al Festival Embarrat amb persones amb discapacitat intel·lectual de l'Associació Alba

REDACCIÓ
Publicat: 
16-09-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • "Pintem el món" al Festival Embarrat amb persones amb discapacitat intel·lectual de l'Associació Alba
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Tàrrega
  • "Pintem el món" al Festival Embarrat amb persones amb discapacitat intel·lectual de l'Associació Alba
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Tàrrega

El Festival Embarrat i l’Associació Alba de Tàrrega posen en marxa el programa Pintem el món, en què una cinquantena de persones amb discapacitat intel·lectual, sota la direcció de l’artista plàstic Jaume Amigó, esdevindran els protagonistes-artistes d’un taller que homenatjarà la figura del poeta agramuntí Guillem Viladot en l’any del centenari del seu naixement. El treball plàstic que resulti d’aquest taller prendrà forma en una exposició a la via pública per commemorar el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual, que se celebra el 3 de desembre.

Així doncs, el proper 3 de desembre una quinzena de balcons de la capital de l’Urgell exhibiran les creacions que sorgeixin d’aquesta iniciativa, alhora que se’n mostrarà una selecció de cinc a la Fundació Lo Pardal Guillem Viladot d’Agramunt. De la mateixa manera, un cop deixi Tàrrega, és previst que la mostra viatgi a les poblacions d'Agramunt, Cervera, Verdú i Guissona.

Amb Pintem el món, el festival de creació contemporània Embarrat, com a espai de creació transversal i compromès amb la societat a la qual pertany, que promou d’una manera activa la inclusió i el valor de la diversitat mitjançant l’art, obre un espai d’expressió sincer i útil pensat perquè les persones amb situació de vulnerabilitat i amb especials dificultats puguin expressar-se i donar visibilitat a la seva realitat.

Pintem el món és una contribució a l’apoderament de les persones, atès que impulsa el creixement personal, l’aprenentatge, la millora de l’autoestima, i la socialització; i alhora reivindica i apel·la a una societat que cada vegada sigui més inclusiva i justa per a tothom.

Taller d’escriptura expandida amb Núria Bendicho

D’altra banda, aquest dissabte dia 17 de setembre, l’Embarrat posa en marxa a la Biblioteca Pública de Tàrrega - Germanes Güell un taller d’escriptura expandida a càrrec de l’escriptora Núria Bendicho, autora del llibre d’èxit Terres Mortes (Anagrama, 2021). El taller té un caràcter pràctic i les persones que ho participin fabularan, crearan una història de ficció, a partir de la matança de jueus que va tenir a lloc al call de Tàrrega l’any 1348. De l’aprenentatge fet s’esdevindrà una exposició que es podrà veure durant el mes de novembre a la casa del metge i filòsof Avraham Xalom, que es va inaugurar el passat dia 3 de setembre al casc antic de Tàrrega.

Darrers dies per a visitar l’exposició ‘Pardal Lo’

D’altra banda, l’exposició Pardal Lo, produïda per l’Embarrat i l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) en homenatge a Guillem Viladot, amb obres de Nicomedes Mendes, Anna Dot i Irena Visa, Nil Nebot, Cuartido de poesía i Pepon Meneses, tancarà les seves portes a la Sala Gòtika de l’IEI el pròxim dia 18 de setembre. El mes de desembre l’exposició es traslladarà a Agramunt, a la seu de la fundació Lo Pardal.

Comparteix

També t'interessarà