Pla de xoc d'un milió d'euros per a famílies i empreses de la Seu d'Urgell

C.SANS
12-05-2020
  • Pla de xoc d'un milió d'euros per a famílies i empreses de la Seu d'Urgell

L’ajuntament de la Seu va provar ahir un pla de xoc de mesures econòmiques de suport a famílies i empreses per reduir l’impacte del Covid-19 al municipi. La partida, dotada amb 1,1 milions d’euros, es va aprovar al ple d’ahir arran d’un pacte consensuat entre l’equip de govern, format per Junts x la Seu i ERC, i el principal grup a l’oposició, Compromís x la Seu. El grup de la CUP es va abstenir.

El consistori ha estructurat el pla en dos grans eixos. El primer, de suport a les famílies, es concreta en la concessió de targetes moneder per gastar en comerços i empreses de la Seu. Hi tindran dret les persones empadronades que s’hagin quedat en situació d’atur, que rebran una targeta de 250 euros; les que s’hagin vist involucrades en un ERTO, amb una ajuda de 100 euros; i els treballadors transfronterers que s’hagin quedat sense feina, que tindran dret a una targeta de 400 euros. El pla preveu una dotació econòmica extra de 250.000 euros.

El segon gran eix és el de les empreses, autònoms i activitats. Inclou subvencions extraordinàries de fins a 800 euros. A aquelles que hagin vist reduïts els ingressos en un 70 per cent seran de fins a 500 euros, i les empreses o autònoms que paguen arrendaments, préstecs o hipoteques tindran dret a una ajuda de fins a 200 euros.

La zona blava no tornarà a ser operativa fins a la fase 2 de la desescalada, i a més es fraccionaran o ajornaran taxes municipals.

L’alcalde, Jordi Fàbrega, i Òscar Ordeig, de Compromís, a l’oposició, van destacar la necessitat de “donar un missatge d’unitat a famílies i empreses”. Xènia Antona, de la CUP, va criticar els terminis per estudiar el document i va dir que “el pla és insuficient i arriba tard”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta