Plançó ultima el trasllat a la seua nova escola a la Caparrella

m. visier
05-09-2014
  • Plançó ultima el trasllat a la seua nova escola a la Caparrella

L'escola d'educació especial Plançó ultima aquesta setmana el seu trasllat a la Caparrella en un espai cedit per la Diputació de Lleida per iniciar el pròxim curs escolar. A partir del dia 15 de setembre acollirà 25 alumnes d'entre quatre i 21 anys, però el nou centre té capacitat per a uns 40. El president de l'entitat, Francesc Purroy, assegura que "aquest nou espai ens permetrà incrementar el nombre de places i millorar l'atenció i l'educació dels nostres alumnes".
Així doncs, la Diputació ha cedit a l'escola les instal·lacions de la Caparrella que es troben al costat de la Federació Catalana de Tennis de Lleida, que compten amb 791 metres quadrats de superfície construïda i 848 metres a l'exterior. L'actual escola Plançó ha quedat petita. Els treballs d'adequació del pati han anat a càrrec de la Paeria i Plançó ha destinat uns 80.000 euros a les instal·lacions.
Així mateix, també han comptat amb la col·laboració d'empreses, ciutadans i fins i tot l'arquitecta que ha dissenyat les reformes. Fins al curs passat, l'entitat tenia la seua escola en un xalet de la Zona Alta de la ciutat de Lleida.
El centre d'educació especial Plançó de Lleida va ser fundat el 1977 per un col·lectiu de pares i professionals. Les seues activitats inicials van ser un centre de diagnòstic i d'estimulació precoç per a nens d'entre zero i tres anys i com a centre educatiu per a nens de tres a sis anys. L'equip educatiu serà format per una quinzena de persones.
D'altra banda, Plançó també té pendent la posada en marxa d'un centre de dia a la Bordeta, el qual podria començar a funcionar a la tardor. Aquest nou servei s'emmarca dins d'un projecte que contempla, a més, una residència al mateix edifici, però que, de moment, no disposa de data per a la posada en marxa.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?