'Planta' s'estrena en gran al Sónar

r. banyeres
13-06-2014
  • 'Planta' s'estrena en gran al Sónar

L'exhibició d'Unidisplay, un impactant mur (36 x 6 metres) de llum i so minimal de l'artista alemany Carsten Nicolai, va servir ahir per presentar en societat SónarPlanta. O el que és el mateix, la col·laboració que a partir d'aquest any i durant les tres pròximes edicions inicien el festival Sónar (vegeu el desglossament) i Planta, la nova iniciativa del grup Sorigué i la Fundació Sorigué de Lleida, que s'ubicarà al complex del grup empresarial a la seua gravera de la Plana del Corb, a Balaguer, el projecte arquitectònic del qual va ser presentat la setmana passada a la Biennal d'Arquitectura de Venècia.
SónarPlanta produirà i promocionarà una obra artística de new media art que experimenti amb els llenguatges creatius i la tecnologia. Per això convidarà cada any tres artistes internacionals a presentar una proposta inspirada en Planta, un espai en el qual conviuen treball industrial, tecnologia, art, arquitectura i naturalesa. Un comitè seleccionarà un d'aquests tres treballs i l'elegit es presentarà a l'espai SónarPlanta de l'any següent.
"L'objectiu és promocionar els artistes, així com incorporar el new media art a la col·lecció, una cosa que fins ara no teniém", va explicar la directora del Grup i la Fundació Sorigué, Ana Vallés. Malgrat que encara no han transcendit públicament els noms dels tres creadors convidats d'aquest any, dilluns vinent ja visitaran les instal·lacions de Planta, segons ha pogut saber SEGRE.
SónarPlanta es va donar a conèixer ahir, coincidint amb l'obertura del Sónar, en un acte que va comptar amb la presència de la directora de la Fundació Sorigué, Anna Vallés, un dels codirectors de Sónar, Enric Palau; el comissari de Sónar +D, José Luis de Vicente, i l'artista visual i músic Carsten Nicolai, l'obra del qual pretén fer reflexionar l'espectador sobre el funcionament del cervell i el seu paper a l'hora de completar el que veiem diàriament. "No tot són els ulls, el cervell té molt a veure amb la nostra percepció", va dir. La peça està instal·lada en un espai completament fosc i insonoritzat a què s'accedeix per uns túnels prefabricats de Sorigué. Tot un símbol del pas de la bullícia de Sónar a la pau de Planta

Més notícies »

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Consideres justa la sentència del procés?

Carregant...
Load next