Plataforma per impulsar un model comercial i urbanístic consensuat

S.C.D.
26-02-2020
  • Plataforma per impulsar un model comercial i urbanístic consensuat

Volem que l’urbanisme de les ciutats el decidim entre tots, no només les administracions.” Amb aquesta consigna es va presentar ahir la plataforma Projecte Lleida, un grup format per 130 comerciants i empresaris del sector que ha demanat formalment a l’ajuntament que constitueixi “un grup de treball en el qual hi hagi presents els representants d’Urbanisme de la Paeria, de la Cambra de Comerç, Pimec, la Federació de Comerciants, les associacions de barris i la resta d’entitats del sector serveis, turístic i de lleure per definir quin tipus de ciutat volem”. Una petició que va recollir el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, que va recalcar que “la nostra voluntat és que tot es faci de manera acordada i consensuada”.

La presentació d’aquesta plataforma va tenir lloc a la seu de Pimec i hi van assistir al voltant d’un centenar de persones. L’impulsor, Jaume Bisbal, advoca entre altres temes per “aconseguir més aparcament al centre de la ciutat, ja sigui a través de l’ajuntament o buscant convenis amb els operadors privats, alhora que demanem que s’augmentin les freqüències del transport públic, especialment els caps de setmana”.

Insten el consistori a fer més aparcaments al centre o buscar convenis amb operadors privats

Un altre dels temes que va tractar va ser la implantació de grans superfícies, i Bisbal va mostrar el rebuig del projecte de Torre Salses. “Volem que es trobi l’equilibri entre grans i petits comerços i millor que es facin actuacions generals a tota la ciutat que no en un punt o un barri concret”, va indicar Bisbal.

Per la seua part, Postius va dir que el projecte “que portem per bandera a l’ajuntament és el pla de l’estació i hi estem treballant per fer-lo realitat”.

Comparteix

També t'interessarà