Plena ocupació al Pirineu per al pont d’agost i es consolida el rècord de l’any 2018

X. RODRÍGUEZ
16-08-2019
  • Plena ocupació al Pirineu per al pont d’agost i es consolida el rècord de l’any 2018
  • Plena ocupació al Pirineu per al pont d’agost i es consolida el rècord de l’any 2018
  • Plena ocupació al Pirineu per al pont d’agost i es consolida el rècord de l’any 2018
  • Plena ocupació al Pirineu per al pont d’agost i es consolida el rècord de l’any 2018

Hotels, càmpings i cases rurals del Pirineu han penjat el cartell de complet aquest pont d’agost. Aquestes dates són el punt àlgid de la campanya turística i el Patronat de Turisme de la Diputació preveu consolidar aquest any les xifres de rècord de l’estiu passat, amb 615.000 visitants i 1,7 milions de nits d’allotjament. Els hotels de les comarques de muntanya compten amb una ocupació superior al 95 per cent, tot i que bona part dels establiments estan al complet. Així mateix, els turistes han omplert tots els bungalous de Lleida i les zones d’acampada tenen entre el 95 per cent i el 100 per cent de les places reservades, i les cases rurals del Pirineu voregen en ple.

El bon temps d’aquests dies ha animat les reserves i la pràctica d’esports d’aventura

A les comarques del pla de Lleida, els hotels oscil·len entre el 70% i el 80% d’ocupació i les cases rurals tenen entre el 75% i el 80% de les places ocupades. El cap de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar que aquests dies “fa bon temps”, una cosa que ha ajudat a aconseguir aquestes bones dades i ha animat la pràctica d’esports d’aventura. A més, durant tot aquest mes d’agost, l’ocupació mitjana a tots els establiments de Lleida se situarà entre el 85% i el 95%.

Les principals destinacions de les comarques de Lleida són el Pirineu i la Val d’Aran, que és on es troben els principals atractius turístics, com per exemple el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. En aquest sentit, durant el matí d’ahir es van registrar cues per poder agafar un taxi a Espot i accedir a aquest espai natural.

Així mateix, Alegre va apuntar que la marca turística Terres de Lleida va ser la que més va créixer a tot Catalunya l’any passat en relació amb les dades d’ocupació, segons un informe de la Generalitat. En aquest sentit, aquesta destinació va augmentar un 12 per cent si es compara amb les xifres del 2017. Aquesta marca engloba el conjunt de les comarques del pla. S’ha de recordar que el sector espera consolidar aquest any les xifres de rècord del 2018 (el millor any de la història per al turisme), quan Lleida va rebre un total d’1.238.898 visitants, que van generar 2.970.414 pernoctacions. Per la seua banda, els hotels van batre el rècord d’ocupació el mes de juny amb 79.007 turistes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que s'hauria de fer un confinament més estricte al territori lleidatà?