#PlePaeria: Radiografia del Ple de Setembre de l'Ajuntament de Lleida

LLEIDACOM / Sònia Cascón
Publicat: 
28-09-2019
Actualitzat: 30-10-2019 18:28
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • #PlePaeria: Radiografia del Ple de Setembre de l'Ajuntament de Lleida
  • #PlePaeria: Radiografia del Ple de Setembre de l'Ajuntament de Lleida
  • #PlePaeria: Radiografia del Ple de Setembre de l'Ajuntament de Lleida
  • #PlePaeria: Radiografia del Ple de Setembre de l'Ajuntament de Lleida

Ahir divendres vaig tornar a la Paeria i ho vaig fer de manera diferent, ara com a Redactora de Continguts de lleida.com i per cobrir el Ple del mes de Setembre. Ho vaig fer amb una cert neguit i nerviosisme, pero amb la mateixa i·llusió que aquell estiu del 2011 quan vaig entrar per la porta gran i pesada de l’Ajuntament de Lleida per ocupar el meu lloc de treball.

Els Plens de la Paeria solen ser aburrits, perquè ens hem d’enganyar, farragosos, força tècnics i tot i que per part de l’alcalde s’intenta anar per feina, al final, sempre, i dic sempre, acaben sent massa llargs.

Des de la posició en que em trobo ara tinc la total llibertat d’explicar el que més m’ha cridat l'atenció d’aquest mes de setembre al Saló de Plens de la Paeria, i començaré dient que gratament he comprobat que tots els regidors són força matiners i puntuals a l’hora d’arribar al Saló de Plens.

La majoria d’ells novells en aquesta legislatura, es preguntàven a quin hora podia acabar la sessió i feien broma dient que s’havien portat alguna barreta energètica o fruits secs per portar millor les hores de ple. Finalment, he de dir que tampoc va ser excessivament llarg en comparació a la legislatura passada on els plens eren maratonians.

Però anem per feina. Pel que fa als diferents regidors i les seves intervencions, del Portaveu del PP, el Xavi Palau, he de dir que des del meu punt de vista l’he vist molt tou en la sessió d’aquest divendres, sense fer cap mena d’oposició a l’equip de govern, tot i que em queda el dubte si és perquè no en sap o perquè no l’interessa. També he de destacar que he trobat una mica excessiu el fet de dirigir-se a l’alcalde Pueyo reclamant la seva atenció en una de les seves intervencions com buscant un protagonisme que ara per ara el regidor popular no troba.

Pel que fa a la portaveu del Cs, continua sent la de sempre, Ángeles Ribes en estat pur. Per ella no passa el temps. Et pot agradar o no, i ideològicament estar a les seves antípodes però és directa, rasa i sense filtres i en el ple d’ahir va ser la veritable oposició a l’equip de Govern.

El Jaume Sellés, el Portaveu del Grup socialista, tot i que ja el coneixia en la seva vesant sindicalista, he de reconèixer que em va sorprendre gratament. Em va agradar molt com va defensar les seves argumentacions, i aprofitant molt bé els seus torns de paraula i en alguna ocasió fins i tot deixant amb la boca oberta al tinent d’alcalde Toni Postius en alguna de les seves interpel·lacions. Només una crítica, si li puc fer alguna: parla un pèl massa ràpid i hi ha cops que no se l’entén, però pel demés per mi, ha passat el ple amb nota.

No puc dir el mateix del Cap de l’Oposició, Fèlix Larrossa, ja que no ha parlat en tot el ple. No sé si es que li vol deixar tot el protagonisme al portaveu del seu Grup Municipal, o es que s’ha prés al peu de la lletra lo de ‘fer govern des de l’ombra’.

De l’equip de govern voldria fer-li una apreciació a la regidora Anna Campos i dir-li que intenti fer seves les intervencions que li preparen els seus assessors ja que llegir-les del principi al final queda molt impostat i poc natural.

Vull ressaltar la tasca de la Segona Tinent d’alcalde i portaveu d’ERC, la Jordina Freixanet, que amb la seva manera de fer, de treballar i amb el seu tarannà sembla més l’alcaldessa de la ciutat que la Portaveu del Govern. La Jordina sembla que està portant el pes de la Paeria a les seves esquenes i això se li nota tant a l’hora de defensar les seves argumentacions com a l’hora de respondre i interpel•lar als membres de l’oposició, així com a l'hora de desenvolupar-se com peix a l'aigua dins del consistori. Molt bé, Sra. Freixanet!

Per acabar i pel que fa a l’alcalde Pueyo, destacar un cop més el seu tarannà amable, respectuós i conciliador que fa que les petites errades de funcionament del Ple que pugui tenir durant la sessió, degudes segurament la falta d’experiència, passin gairebé desapercebudes. Segueixi així, alcalde!

Pel que fa a la sessió d’ahir, esmentar que en el torn de precs i preguntes l’equip de govern va fer una declaració en la qual es denunciava la campanya de criminalització del moviment independentista en relacionar-lo amb el terrorisme i on demanava l’alliberament dels CDR’s empresonats, cosa que no va agradar als grups de C’s i PP, que van demostrar la seva disconformitat, tant per la manera de fer-ho com per no estar assabentats.

D’altra banda, el ple també va aprovar aturar la tramitació del nou POUM i aixecar la suspensió de llicències i nous plans urbanístics, un fet que comportarà que les sol·licituds de llicències hagin de complir només amb el planejament de l’any 1999.

Felicitar per acabar a la Dora Padial, que ahir va ser nomenada nova Síndica Municipal de Greuges i desitjar-li, com no pot ser d’un altra manera molts èxits i encerts!

Ens llegim el mes vinent!!!

Que tingueu un bon cap de setmana i que gaudiu de les Festes de la Tardor i de la Fira de Sant Miquel!!!

Comparteix

També t'interessarà