#PlePaeria: Radiografia del Ple d’Octubre de l'Ajuntament de Lleida

LLEIDACOM / Sònia Cascón
31-10-2019
  • #PlePaeria: Radiografia del Ple d’Octubre de l'Ajuntament de Lleida
  • #PlePaeria: Radiografia del Ple d’Octubre de l'Ajuntament de Lleida
  • #PlePaeria: Radiografia del Ple d’Octubre de l'Ajuntament de Lleida
  • #PlePaeria: Radiografia del Ple d’Octubre de l'Ajuntament de Lleida
  • #PlePaeria: Radiografia del Ple d’Octubre de l'Ajuntament de Lleida
  • #PlePaeria: Radiografia del Ple d’Octubre de l'Ajuntament de Lleida

Ahir, al sortir del Ple de l'Ajuntament de Lleida, vaig tenir una sensació entranya i a la vegada trista. Jo pensava que estava assistint a un ple de la Paeria, cosa que és prou important i seriosa pels temes de ciutat que allà es debaten i les decisions importants que a més a més s'han de prendre, però així com passava l'estona, semblava més que estava veient 'in situ' un capítol de 'Barrio Sésamo' amb tots els meus respectes, que un ple de l'Ajuntament de la meva ciutat.

Vostès creuen que és normal que tot i que el Ple tenia punts a l'ordre del dia prou importants als que més tard em referiré, s'han de passar gairebé una hora de rellotge discutint sobre si s'estaven complint o no els acords que s'havien pres a la Junta de Portaveus?

Doncs ja hem perdonaran, senyores i senyors regidors, jo dec anar molt equivocada, però no veig gens normal, i fins i tot, vaig sentir certa vergonya al veure com els grups de l'oposició no paraven de queixar-se a l'equip de Govern recriminant-los l'incompliment d'aquests acords a la vegada que l'equip de Govern no parava de buscar justificacions per demostrar que aquests acords sí que s'estaven complint.

Fins i tot la regidora de El Comú de Lleida i membre de l'equip de Govern, Elena Ferre, va llegir fil per randa el bocí del cartipàs on es parlava d'aquesta qüestió i ja em vaig quedar gelada quan va mencionar fins i tot els colors en què estaven marcades aquestes directrius en una mena de 'núvol d'informació' que tenen els regidors de la corporació a la seva disposició.

I així gairebé una hora. Repeteixo, estupefacció i vergonya és el que vaig sentir en aquells moments, i els hi demanaria una mica més de seriositat, anar una mica més al gra, no perdre el temps en coses banals, que hi ha coses prou importants del que vostès com a regidors d'aquest ajuntament i que representen als ciutadans de Lleida haurien de tractar i intentar solucionar, i a dia d'avui, em sembla que estan perdent el temps en coses molt superficials i si em permeten que els hi digui, el temps passa molt de pressa i estan deixant-lo escapar amb molta facilitat. I em refereixo a tots, als uns i als altres. Una mica de seriositat, senyors, si us plau, una mica de seriositat.

Com deia al principi, el Ple ordinari de l'Ajuntament de Lleida d'aquest mes d'octubre, que havia de ser gairebé de pur tràmit i que per culpa de baralles dialèctiques estèrils va durar finalment més de quatre hores, va aprovar finalment i per unanimitat la moció en suport a la plantilla de l'empresa agroalimentària SADA, davant l'anunci del seu tancament. Amb l'aprovació d'aquesta moció, la Paeria es compromet a emprendre les gestions necessàries per a cercar una solució que permeti garantir la continuïtat de l'escorxador de Lleida i el manteniment dels seus 260 llocs de treball.

D'altra banda l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va anunciar que la moció dels CDR sobre "violència policial" es debatrà en la sessió plenària del mes de novembre.

L'alcalde Pueyo, va explicar que el fet que no s'hagi portat a debat aquesta moció respon al fet que es va acordar debatre la moció de Sada per la via d'urgència i va recordar que en cada Ple només es poden debatre dues mocions presentada per entitats (l'altra que s'havia de debatre en el ple d'ahir, era la que reclamava revertir el sentit únic al carrer Lluís Companys, però dilluns els promotors del text van acordar retirar-la i deixar-la damunt de la taula a l'espera d'un informe tècnic). L'alcalde va reiterar que la moció dels CDR es debatrà al Ple del mes de novembre.

Pel que fa a les intervencions dels regidors, en aquest ple vull destacar per part de l'oposició a la regidora Begoña Iglesias que va prendre protagonisme ahir dins del grup municipal del PSC, ja que va protagonitzar la majoria de les seves intervencions, i ho va fer d'una manera àgil i correcta i on vam poder comprovar que està acostumada a parlar en públic, ja que recordo és advocada de professió.

La portaveu de Ciutadans, Àngeles Ribes devia estar ahir una mica malenconiosa ja que va aprofitar més d'una de les seves intervencions a rememorar temps passats del seu grup municipal en l'anterior legislatura, això sí, amb el mateix to de sempre, un to 'molt Ribes', punyent i directe. I és que continuo pensant que a l'Àngeles Ribes, li va la marxa.

I un Ple més destacaré a la Segona Tinent d'alcalde de la Paeria i portaveu d'ERC i de l'equip de Govern, Jordina Freixanet, que una sessió més va portar el pes d'aquest ple i ho va tornar a fer d'una manera seriosa, rigorosa i sense tremolar-li en cap moment la veu, amb molta mà dreta. Ferma i contundent.

Per acabar, assenyalar que abans d'iniciar-se la sessió ordinària d'aquest ple, es va dur a terme la presa de possessió de Dora Padial com a Síndica de Greuges de l'Ajuntament de Lleida. En el seu discurs, la nova Síndica va manifestar que no ha assolit un càrrec sinó un encàrrec de la ciutadania de Lleida, i es va comprometre a promoure la responsabilitat social i l'atansament a l'administració, d'una manera directa i senzilla. Padial va explicar que actuarà amb seny i que farà de mediadora, per escoltar i facilitar la mediació, i per construir ponts i generar espais de diàleg que permetin una solució satisfactòria, ràpida i àgil.

Molts encerts a la nova síndica... I si vostès ho volen, ens llegim el proper ple!

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?