Pont de botigues obertes

S.E.
13-10-2020
  • Pont de botigues obertes
  • Pont de botigues obertes

Molts lleidatans que no se’n van anar de pont fora de la ciutat van aprofitar ahir per atansar-se a l’Eix Comercial, en el qual part de les botigues van obrir al ser un dels dies d’obertura comercial autoritzada per la Generalitat. Van aixecar la persiana, sobretot, cadenes i franquícies, malgrat que també alguns comerços locals.

A banda d’establiments comercials de l’Eix i la Zona Alta, també van obrir les grans superfícies, que solen fer-ho tots els festius possibles, així com alguns supermercats, encara que només en horari de matí. A l’Eix al matí no hi va haver aglomeracions, però moltes de les persones que passejaven portaven bosses de compres. A la tarda, com sol ser habitual, l’afluència a la principal zona comercial va ser més gran, malgrat que hi havia més passejants que compradors.


L'Eix i la Zona Alta, sense fons per instal·lar llums de Nadal aquest any


El sector del comerç ha estat un dels més afectats per les repercussions de la pandèmia de Covid-19, igual que el de l’hostaleria. i el president de la Federació d’Associacions de Comerciants de l’Eix, Llorenç González, va afirmar que les vendes en l’actualitat estan sent “irregulars”.

I és que després del confinament total, el perimetral del Segrià i les restriccions als establiments a causa del coronavirus, els comerciants han observat un canvi en el comportament dels compradors.

“Abans sabies els dies que serien fluixos o forts. Ara fluctua molt. No se sap com serà el dia”, va assenyalar.

Alguns comerços van preferir no obrir ahir per reservar forces per a la marató de diumenges oberts previstos durant la campanya nadalenca, ja que cinc dels vuit festius autoritzats per la Generalitat (sis) i la Paeria (dos) es concentren en aquella època.

En concret, la campanya començarà el 29 de novembre coincidint amb el Black Friday (és el 27) i obriran també els dies 6, 13, 20 i 27 de desembre. És a dir, cinc setmanes seguides de botigues obertes per intentar captar el màxim de clients i recuperar una part de les pèrdues acumulades per la Covid. No obstant, estan a l’expectativa de l’evolució de la pandèmia i de si comportarà en algun moment més restriccions.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?