Por d'una caiguda en el nombre de lloguers per les classes telemàtiques

S.C.D.
Publicat: 
04-07-2020
Actualitzat: 04-07-2020 11:50
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Por d'una caiguda en el nombre de lloguers per les classes telemàtiques

L’estiu és una de les èpoques en les qual més contractes de lloguer de pisos es tanquen a Lleida, majoritàriament per part d’universitaris que busquen allotjament per a un nou curs a la Universitat de Lleida (UdL). No obstant, el fet que la UdL hagi decidit que la meitat de les classes siguin telemàtiques, que farà que els alumnes hi hagin d’assistir pocs dies cada setmana, ha provocat temor entre el sector immobiliari, atès que molts d’aquests universitaris podrien optar per seguir a les seues residències habituals i venir la ciutat només el dia que tinguin les classes de manera presencial.

Així ho assegura el president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API), Josep Maria Esteve, que assenyala que, malgrat que caldrà veure quina és la situació final, ja s’estan notant els efectes. “A molts dels pisos llogats a estudiants a qui se’ls havia de renovar el contracte, aquests l’han parat per veure com faran les classes finalment”, diu Esteve. És un fet preocupant, ja que al voltant del 20 per cent dels contractes de lloguer que es van firmar l’any passat a Lleida ciutat eren d’universitaris. “En el pitjor dels casos, estaríem parlant que perdríem el 50 per cent dels contractes actuals si finalment es fan més classes telemàtiques que presencials”, assenyala Esteve.

Els perfils d’aquests universitaris serien “gent que viu en municipis propers com Balaguer, Cervera o les Borges, que veuen que no els compensaria pagar un pis a Lleida per anar a un parell de classes presencials cada setmana, la qual cosa és totalment comprensible”, recalca el president dels API. Una situació que es veuria agreujada si a la tardor hi ha un rebrot del virus i es decreta una altra vegada un confinament general, ja que “podríem perdre tots els lloguers que hàgim pogut mantenir”.

La part positiva d’aquest descens dels lloguers universitaris és, segons Esteve, que “permetrà que hi hagi més mercat disponible durant tot l’any, ja que Lleida és una ciutat en la qual els arrendaments estan molt sol·licitats i de vegades la demanda supera l’oferta”. Sobre la situació del sector immobiliari després del confinament, Esteve va dir que va “millor del que s’esperava”. Assenyala que “el mercat del lloguer continua molt actiu, però el de venda d’obra nova està parat perquè moltes promocions s’han paralitzat durant uns mesos”.

Comparteix

També t'interessarà