Postius vol convertir en refugi climàtic i espai de lleure l’actual baixador d’autobusos

REDACCIÓ
Publicat: 
23-05-2023
Actualitzat: 23-05-2023 14:47
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
 • Postius vol convertir en refugi climàtic i espai de lleure l’actual baixador d’autobusos
  Peu de foto: 
  Imatges Junts per Lleida
 • Postius vol convertir en refugi climàtic i espai de lleure l’actual baixador d’autobusos
  Peu de foto: 
  Imatge Juns per Lleida
 • Postius vol convertir en refugi climàtic i espai de lleure l’actual baixador d’autobusos
  Peu de foto: 
  Foto Junts Per Lleida
 • Postius vol convertir en refugi climàtic i espai de lleure l’actual baixador d’autobusos
  Peu de foto: 
  Foto Junts Per Lleida

El candidat a Paer en Cap, Toni Postius, ha proposat aquest matí la conversió de l’actual baixador d’autobusos en un espai urbà únic al centre de la ciutat. Un refugi climàtic obert a tots els lleidatans i lleidatanes que permeti gaudir de tot tipus d’experiències i que fomenti la vida comunitària, social, lúdica i cultural. Postius ha explicat que “ens imaginem un espai amb vida, amb espais per a l’oci i la restauració, una zona segura per jugar els més petits, un lloc de trobada que a més tingui funció de refugi climàtic per les seves característiques estructurals”.

Des de Junts apostem per un espai “obert als lleidatans i lleidatanes, que els veïns d’aquesta zona puguin recuperar un espai que tants anys ens ha avergonyit i que deixi enrere l’entrada i sortida d’autobusos per tenir-hi un espai verd, singular i que sigui un espai comunitari”.  

Postius anuncia un nou contracte de neteja amb el 30% més de recursos
Peu de foto: 
Foto: Pau Vilaró

Postius ha explicat que pensem que aquest ha de ser un espai obert, un pulmó verd al centre de la ciutat. Entenem que aquest espai, que ha de ser un parc urbà amb àrees de descans, espais de restauració, arbres,  vegetació, flors i espais de lleure per als més petits, ha de mantenir-se tancat durant les nits. En aquest sentit, Postius ha explicat que “se’n regularà l’accés tancant-lo a les nits i transformant l’espai en un nucli de convivència ciutadana al centre de la ciutat, al costat de l’Eix Comercial”. Aquest espai, que per les seves característiques permet el control a les nits, ha d’integrar a més, sistemes de videovigilància perquè sigui un espai segur, un espai on joves i grans trobin un referent.

Aquesta proposta, que es posarà a consideració dels lleidatans i lleidatanes en un procés participatiu, és una proposta que pensa amb tots els veïns, des dels més petits als més grans, i que busca que sigui un espai on fer trobades, on la cultura hi tingui molt a dir i on en episodis de forta calor a la ciutat, sigui un espai climatitzat i que serveixi de refugi per totes aquelles persones que ho necessitin.

Postius ha explicat que “volem convertir aquest espai en un refugi climàtic, una zona natural que sigui un espai on les temperatures siguin més agradables, especialment en episodis de molta calor o en els mesos d’estiu que a la ciutat de Lleida les temperatures són sufocants”. En aquest sentit, Postius ha dit que “en aquest espai s’hi podrà estar totes les hores del dia, i fins a la nit, perquè l’espai permetrà que en moments de més calor, els nens tinguin un espai on jugar i les persones més grans tinguin àrees de descans, de trobada i de comunitat”.

Postius ha considerat que “la seva situació estratègica suposarà un pol d’atracció des del Pla de l’Estació i fins aquest nou espai de lleure que facilitarà la fluctuació de persones entre els dos indrets”.

Un espai per dinamitzar l’Eix Comercial

El candidat afegeix que "des de Junts, hem fet una clara aposta per l’Eix Comercial. Considerem que aquest és l’eix neuràlgic de la nostra ciutat, que ens enorgulleix i que cal que treballem perquè sigui un eix vital. És un espai comercial a cel obert de més de 3,5 quilometres que conformen un espai de serveis únic i que volem que segueixin sent un referent i una experiència més enllà de l’oferta comercial".

Comparteix

També t'interessarà