Postu diada lleidatana

j. ballabriga/r. banyeres
Publicat: 
24-04-2015
Actualitzat: 24-04-2015 11:53
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Postu diada lleidatana

El bon temps va treure al carrer els lleidatans des de primera hora del matí disposats a complir amb la tradició de comprar el llibre i la rosa. Sant Jordi sempre és una festa a Catalunya. A Lleida, a mesura que avançava el dia, l'Eix s'omplia fins que, a la tarda, no hi cabia ni una agulla. Ho presagiaven els llibreters al migdia, com Miguel Bernal -responsable de Punt de Llibre i del tradicional vermut literari que cada any congrega els escriptors- i Jordi Caselles, de la llibreria Caselles i president del Gremi de Llibreters de les Terres de Lleida. I es va complir amb escreix.

Una altra previsió complerta va ser el líder de vendes lleidatà, Sóc de l'Oest. El #PostuLlibre del Sr. Postu, que es va convertir en l'èxit de la jornada a Lleida. D'aquesta forma, per segon any consecutiu, l'editorial Fonoll de Juneda era la responsable de l'èxit del dia a Lleida, ja que l'any passat, va ser Lo lleidatà és fàcil. Txarra'l, sisquere! "És tot un luxe i un repte per a una editorial petita com la nostra", afirmava Jaume Graus, un dels seus responsables. "Va ser una aposta perquè a les xarxes funcionava molt bé, però no sabíem si el paper seria igual. Ho ha sigut", afegia. Emili Bayo amb la seua premiada Puta pasta va ser un altre dels grans triomfadors lleidatans. S'hi van afegir, segons Caselles, una altra novel·la negra, La penitència de l'alfil, de Rafa Melero, a més de Lleida, ahir i avui i dos novells, Jaume Barrull amb Ànimes batudes i Juan Cal amb El exilio de Mona Lisa.

En clau catalana, Xavier Bosch amb Algú com tu va ser el gran triomfador. Caselles es va quedar sense exemplars a les set de la tarda. En llengua castellana La Templanza de María Dueñas va competir amb Blitz de David Trueba i el còmic El Tesorero d'Ibáñez. Amb tot, Caselles es mostrava satisfet de la participació i va afirmar que "la percepció de vendes és superior a l'any passat, malgrat que és només una percepció, encara no hem pogut comprovar-ho", va afirmar abans del tancament d'aquesta edició. Això sí, parlava d'"optimisme". "Esperem que sigui la tendència", va sentenciar.

Comparteix

També t'interessarà