Preixens recupera l’edifici polivalent ‘Lo Cabildo’

REDACCIÓ
Publicat: 
20-11-2022
Actualitzat: 20-11-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Preixens recupera l’edifici polivalent ‘Lo Cabildo’
    Peu de foto: 
    Foto Diputació de Lleida
  • Preixens recupera l’edifici polivalent ‘Lo Cabildo’
    Peu de foto: 
    Foto Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va presidir aquest divendres l’acte d’inauguració de la rehabilitació de l’edifici polivalent ‘Lo Cabildo’ de Preixens. Prèviament, Joan Talarn ha estat rebut per l’alcalde de Preixens, Joan Eroles, i la corporació a l’Ajuntament, on ha signat al Llibre d’Honor. En el decurs de l’acte es va descobrir la placa commemorativa situada a l’entrada de l’edifici.

Joan Talarn ha destacat la importància de “recuperar un espai social, un d’aquells llocs del municipi que ajuden a fer poble”, així com “la voluntat de millorar la qualitat i les condicions de vida dels nostres conveïns”.

“Els espais públics han de servir per alguna cosa més que encabir persones: són per fer poble, que és com més directament diem allò de socialitzar”, ha afegit, per acabar assenyalant que “potser comença a ser hora de reivindicar amb força que als municipis rurals s’hi viu millor que a les grans ciutats”.

Segons ha explicat l’alcalde, Joan Eroles, es tracta d’un edifici construït a finals de la dècada dels 50 i era conegut com ‘La Germandat’. Era la seu del sindicat del poble i on es guardaven les llavors i els adobs. Amb els anys va perdre aquest ús i va ser utilitzat com a local polivalent per a tots tipus d’actes, festes i activitats del poble i va passar a ser anomenat popularment com ‘Lo Cabildo’.

Durant la darrera dècada, el mal estat de la teulada i l’aluminosi van fer que es deixés d’utilitzar durant uns anys, la qual cosa va suposar que Preixens es quedés sense local quan plovia o nevava.

Durant la Festa Major del 2020, es va fer una votació popular per decidir si es mantenia el nom del local com ‘Lo Cabildo’ o es canviava a ‘Local Polivalent 1 d’Octubre’ i va guanyar la primera opció, amb el 54% dels vots.

El projecte d’arranjament ha costat 121.035,98€. La Diputació n’ha finançat 67.334,53€ amb la línia Pla Extraordinari d’Inversions Locals 2017-2018, i 30.000€ més amb la línia Inversions Financerament Sostenibles 2018. La resta, 23.701,45€, ha estat finançada amb fons propis de l’ajuntament.

Etiquetes: 
Comparteix

També t'interessarà