Premi al civisme d'adolescents del Palau d'Anglesola

REDACCIÓ
22-12-2020
  • Premi al civisme d'adolescents del Palau d'Anglesola
  • Premi al civisme d'adolescents del Palau d'Anglesola
  • Premi al civisme d'adolescents del Palau d'Anglesola
  • Premi al civisme d'adolescents del Palau d'Anglesola

Aquest dilluns s'ha entregat el Premi Jaume Ciurana, un guardó que convoca la Generalitat de Catalunya per valorar les accions que fomentin en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, la cooperació i l'esperit de servei, i també el compromís envers la societat i l'estimació i el respecte per la natura. El premi, emmarcat dins els Premis Civisme que impulsa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, duu el nom d'un antic escolta compromès amb el país i impulsor de diverses iniciatives per infants, com la revista Cavall Fort.

El guardó, que enguany arriben a la 34a edició, reconeix grups formats com a mínim per 6 joves de més de 12 anys, integrats en organitzacions sense afany de lucre, que hagin realitzat alguna acció cívica destacada, de forma voluntària i gratuïta. El primer premi 2020, a la millora de l'entorn natural, valorat en 1500 € i un diploma, l'ha rebut el Consellet de Participació Adolescent (CPA) del Palau d'Anglesola. Aquest Consellet va néixer el curs 2019/20, amb l'acompanyament de la Míriam Solé, i cal destacar el seu dinamisme, especialment valuós en els moments de pandèmia que vivim. De fet, del projecte guanyador el jurat n'ha valorat sobretot l'empoderament dels joves i la iniciativa que han mostrat.

El Consellet neix de la iniciativa de la mateixa joventut amb desig de participar en la vida del poble. Des de l'Ajuntament s'ha ofert un espai perquè els nois i noies puguin ser ells mateixos, desenvolupar l'esperit crític i implicar-se en la millora de la vila. La manera: acompanyar-los, invertir hores de whats, reunions a la plaça, deixant brollar els somnis... La reflexió i l'esperit crític, han estat crucials per a la constitució d'aquest grup de joves consolidat en la millora de la seva vila. La forma de treball implica coordinació i comunicació entre tots els agents educatius del Palau d'Anglesola, implicant a l'Ajuntament, però també a altres entitats locals i serveis de la comarca.

Darrere les accions desenvolupades com han estat la participació en voluntariats d'estiu de respecte i cura del medi ambient, cura de la bassa dels ànecs, les fotos denúncia publicades en el seu canal d'Instagram @adolescents_del_palau, la realització d'activitats culturals i d'oci com l'Escape room S'apaga el Palau oberta a tota la població en plena festa major, les dinàmiques de descoberta i aprenentatge dels Drets de la Infància i Adolescència, la inauguració de la plaça dels Drets de la Infància i Adolescència... s'amaguen els valors anhelats d'una societat basada en l'amor i el respecte, valors que ens encaren cap a una comunitat que creu i viu la cultura de la pau.

Per aquest Nadal el Consellet ha preparat un taller d'estels, conjuntament amb la Biblioteca Josep Pont i Gol, que és una activitat solidària amb la Marató de TV3. I l'1 de gener, a les 12 del migdia, estrenaran un nou programa de ràdio que es podrà seguir des del Canal YouTube: CPA - Consell de Participació Adolescent del Palau.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Renoves l'armari cada tardor?