Premi de turisme de la Generalitat al ‘mar rosa’ de fruiters d’Aitona

X.R.
10-01-2020
  • Premi de turisme de la Generalitat al ‘mar rosa’ de fruiters d’Aitona

La Generalitat va distingir ahir el mar rosa dels arbres fruiters d’Aitona com la millor experiència turística de Catalunya del 2019. Les rutes guiades pels arbres en flor a la primavera es duen a terme en el marc del projecte Fruiturisme, que cada any atreu milers de visitants a aquesta localitat del Baix Segre.

El president de la Generalitat, Quim Torra, va entregar el Diploma Turístic de Catalunya a l’alcaldessa, Rosa Pujol. Aquest és un dels màxims reconeixements en matèria turística per reconèixer el treball del sector i la contribució al fet que Catalunya sigui una destinació de referència.

Pujol va dedicar el premi “als veïns i veïnes, pagesos, associacions, cooperatives, voluntaris, guies i centrals de fruita que han col·laborat en l’èxit d’aquesta iniciativa.” Va afegir que aquest reconeixement “ens obre noves portes per poder continuar difonent l’enorme tresor natural i patrimonial d’Aitona”. “El present i futur de la localitat ha de passar per potenciar iniciatives com Fruiturisme, que es converteix en un eix del creixement i desenvolupament del nostre poble,” va dir. Per la seua part, Torra va reivindicar el turisme com un “pilar” de l’economia i va assenyalar que la despesa turística el 2019 va ser de 21.200 milions, un 4% més que el 2018.

El diari nord-americà destaca així mateix l’oferta turística que ofereix a l’estiu, “amb senders per a caminades i ciclisme que s’estenen pel Pirineu, inclòs el Camí de Sant Jaume i una nova ruta pel riu Garona”. En l’àmbit esportiu, assenyala que aquest mes de juliol acollirà una carrera de trail. Aran, que ocupa el lloc 46è del rànquing, és un de les tres destinacions d’Espanya a la llista, juntament amb Astúries i Menorca.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?