Premi d’Honor de Special Olympics per a Josep Pijoan

J.C.M.C.
23-05-2019
  • Premi d’Honor de Special Olympics per a Josep Pijoan
  • Premi d’Honor de Special Olympics per a Josep Pijoan

El lleidatà Josep Pijoan i Roca, de 71 anys, nascut a Tàrrega i des del 1979 vinculat mitjançant diferents activitats i càrrecs a Acudam de Mollerussa, ha estat guardonat amb el Premi d’Honor Francesc Martínez de Foix, a la desena edició dels premis nacionals Special Olympics, que s’entregaran el pròxim 15 de juny. També ha estat distingit amb el premi al Compromís Solidari el Força Lleida, en reconeixement a la secció Special.

“Em fa molta il·lusió, encara que la veritat és que m’ha sorprès”, explicava ahir Josep Pijoan, premiat, segons va explicar el jurat, perquè “va ser un dels promotors i impulsors de la creació de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya i Espanya. Va ser vicepresident de la Federació ACELL, president de Special Olympics Catalunya i vicepresident de SO Espanya... Tota una vida dedicada a promoure les oportunitats per a les persones amb discapacitat intel·lectual i la seua inclusió a la societat a través de l’esport i la inclusió laboral”.

“Fa dos anys que estic pràcticament retirat, tot i que segueixo a la junta d’Acudam i com a voluntari”, explica Pijoan, que va ser gerent d’aquesta associació entre el 2002 i el 2013. “El món de la discapacitat t’enganxa”, explica, com a justificació tota una vida de dedicació. En aquest sentit, admet que ha canviat molt: “Els Specials de Lleida del 1988 i els d’aquest any no tenen res a veure. En aquell moment, a Lleida costava fins i tot que la gent sortís a córrer al carrer amb pantalons curts”, afegeix.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta