Pren forma el futur espai cultural i de degustació de l’Estany d’Ivars i Vila-sana

REDACCIÓ
20-08-2019
  • Pren forma el futur espai cultural i de degustació de l’Estany d’Ivars i Vila-sana

Continuen endavant les obres d’adequació de la primera planta del Centre d’Interpretació de l’Estany d’Ivars i Vila-sana (ubicat a la masia recuperada de Cal Sinén), uns primers treballs que han comportat una inversió de 60.914.53€. A partir d’ara, l’objectiu és equipar totalment aquesta planta per a poder fer activitats culturals i disposar de zones de lectura i de degustació.

“Recuperem un espai més d’aquesta casa, de la memòria històrica”, ha explicat el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés que ha visitat aquest dimarts les obres i que també ha recordat el passat d’aquesta masia com a fonda i hostatgeria abans que l’estany fos dessecat el 1951.

Concretament, i pel que fa la zona de degustació, la previsió és col·locar-hi un taulell amb equipament d’escalfament i refrigeració per acabar de preparar begudes, aliments i plats, per a degustació, així com un taulell de servei al públic i taules i cadires per als visitants. Pel que fa la zona d’usos culturals, es contempla un espai més informal, amb butaques i taules per a poder realitzar diferents actes i un espai per actuacions en directe. El cost per aquesta fase futura d’acabats i equipaments està pressupostat en 74.781,67€. 

Cal Sinén, antiga fonda abans del 1951

El Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana va adquirir l’any 2006 la masia de Cal Sinén per restaurar-la i convertir-la en un centre d’informació dels visitants de l’estany. Construïda l’any 1910 és una de les masies més emblemàtiques de la zona per la seva situació central, i per les caceres i servei de fonda que oferí abans de la dessecació de l’antic estany al 1951.

L’adequació d’aquesta planta de Cal Sinén coincideixen en el temps amb el desè aniversari de l’ompliment de l’estany, que s’ha complert el març d’enguany i, també, amb la revisió del Pla d’Usos i de Gestió, en el que treballa el Consorci de l’Estany d’Ivars i Vila-sana amb l’assessorament del naturalista Jordi Sargatal.

Comparteix

També t'interessarà