Presenten a Solsona un relat generacional que situa les dones pageses al centre

REDACCIÓ
Publicat: 
12-04-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Presenten a Solsona un relat generacional que situa les dones pageses al centre
  • Presenten a Solsona un relat generacional que situa les dones pageses al centre

De la mà de l’editorial Fonoll, amb el llibre Terra de dones. Pageses de Catalunya (2020), la periodista freelance Laura Saula es proposa homenatjar un col·lectiu que ha clavat les seves arrels a les entranyes dels cultius i ha nodrit el paisatge rural de Catalunya. L’obra es presenta aquest divendres a les set de la tarda al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató de Solsona.   

Incansables treballadores dins i fora la llar, pilars del desenvolupament rural i veritables actius del territori. Aquestes són les dones pageses, de casa i de la terra, sovint també mancades d’història en la història de país. Saula debuta en el món del llibre amb una obra sorgida arran d’un article publicat al magazín La Mira que traça un mosaic generacional a través de vuit pageses d’arreu del país, que permeten connectar de manera senzilla i profunda la història petita amb la història gran per mitjà d’elements com la identitat i l’arrelament. Les fotografies són del fotoperiodista Jordi Borràs.

A banda de la presència de l’autora, participaran a l’acte la solsonina Marta Borràs, responsable d’una granja de porcs ecològics, i la sanaügenca Maria Casoliva, dedicada a les pomes ecològiques i la cria de conills, dues de les protagonistes del llibre. També hi intervindran David Rodríguez, alcalde de Solsona, i, telemàticament, Meritxell Serret, primera dona a capitanejar la cartera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya (2016-2017). De fet, Serret, juntament amb la seva successora en el càrrec, Teresa Jordà, signen el pròleg de l’opera prima de Saula.

Comparteix

També t'interessarà