Presenten una màquina trituradora de biomassa per a palets, palots i restes de poda a la Fira Sant Josep

REDACCIÓ
Publicat: 
19-03-2023
Actualitzat: 19-03-2023 1:45
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Presenten una màquina trituradora de biomassa per a palets, palots i restes de poda a la Fira Sant Josep
    Peu de foto: 
    Fira de Mollerussa

El certamen agroalimentari de la capital del Pla d’Urgell esdevé any rere any plataforma de promoció de nous productes i infraestructures. Tendències, novetats, màquines i projectes són presents i exposats durant els dies de fira perquè els professionals i el públic en general puguin conèixer els nous avanços del sector. 

És el cas d’una màquina trituradora de biomassa per a palets, palots, embalatges i restes de poda, capaç de produir diferent granulometria fins a arribar a serradures i que a més de trossejar estructures de fusta en segons també discrimina materials fèrrics. Així ho han explicat aquest matí Xavier Nabau, gerent de Casipelet i creador de l’aparell, i Carlos Farriols, gerent de la firma Osmaq, empresa que fabrica i comercialitzarà aquesta màquina i que hi és present com a expositora en aquesta 150 Fira de Sant Josep. 

L’alcalde de Mollerussa i president de Fira de Mollerussa, Marc Solsona, i el director de l’ens firal, Xavier Roure, han pogut conèixer aquest projecte en un recorregut realitzat aquest matí pel Recinte Firal. 

Entre les aplicacions de l’estella, producte d’aquesta màquina, i segons han assenyalat Nabau i Farriols, estan l’estalvi energètic per a empreses deshidratadores, per produir electricitat, fer llits per a animals i per a la seva combustió per prevenir gelades, en lloc de mètodes més tradicionals com la crema de parafina. 

Comparteix

També t'interessarà