Presó per als pares d'un nadó per circumcidar-lo en una banyera

M.A. martín
Publicat: 
20-05-2014
Actualitzat: 20-05-2014 11:42
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Presó per als pares d'un nadó per circumcidar-lo en una banyera

La titular del jutjat penal número 1 de Lleida ha condemnat a quatre mesos de presó els pares d'un nadó per haver-lo circumcidat a la banyera de casa i haver posat en perill la seua vida. La jutge els condemna com a autors d'un delicte de lesions per imprudència greu. La sentència destaca que els acusats, naturals de Nigèria i Gàmbia, van rebutjar practicar la circumcisió al seu fill, d'onze dies, en un centre privat després de sol·licitar un pressupost. Els acusats "van decidir que es dugués a terme la circumcisió del nen al seu domicili, per a la qual cosa van contactar amb una persona, que va practicar la circumcisió a la banyera, a qui van pagar cent euros". La mare del nen es va absentar del domicili en aquell moment amb ple coneixement de la intervenció a la qual seria sotmès el seu nadó i havent-ne consentit la pràctica.
El jutjat penal 1 de Lleida destaca que la imperícia de l'autor de la circumcisió a la banyera va provocar al nadó una hemorràgia que li va causar anèmia aguda. Llavors, els acusats van portar el seu fill a l'hospital Arnau de Vilanova i va ser posteriorment traslladat a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, on es va haver de sotmetre el menor a tractament quirúrgic i a una transfusió urgent i desesperada per salvar-li la vida.
"Els acusats van actuar sense adoptar les mesures de precaució necessàries, permetent que una persona sense coneixements de medicina i sense els mitjans tècnics practiqués la intervenció al menor, la qual cosa va posar en greu perill la vida del nadó a causa d'una hemorràgia persistent que va arribar a un risc vital greu", assegura la sentència.
La jutge destaca que "els pares van sotmetre el nadó a una situació perillosa, encara que lògicament no perseguien lesionar-lo". Per aquest motiu, la sentència considera que els acusats van cometre un delicte de lesions per imprudència greu. La fiscalia demanava una pena de dos anys de presó per un delicte de lesions.

Imprudència

La jutge els condemna per un delicte de lesions per imprudència per "posar en risc el nadó"

Comparteix

També t'interessarà