Presó per homicidi imprudent la mare del nadó d'un mes mort a Tàrrega

ACN
19-07-2021
  • Presó per homicidi imprudent la mare del nadó d'un mes mort a Tàrrega

La mare del nadó d'un mes mort a Tàrrega el 18 de novembre de 2020 ha acceptat 4 anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent. Les parts van arribar a un acord a finals del mes de juny i la mare, de nacionalitat romanesa, va entrar a la presó. El pacte, però, no s'ha ratificat fins a aquest dilluns, al penal 3 de Lleida. El nadó va morir després d'estar 13 dies ingressat en estat greu a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per suposats maltractaments. El nen no presentava cap lesió física superficial sinó que patia la síndrome del nen sacsejat, que consisteix en una sèrie de lesions cerebrals ocasionades per agitar al bebè amb violència. Segons fonts judicials, el jutge ja va arxivar la causa contra el pare del petit.

Segons l'acord arribat entre les parts, es considera provat que la mare del nadó, que es va quedar sola a casa amb el bebè el matí del 5 de novembre de 2020, com que no deixava de plorar "va agafar el nen i el va sacsejar enèrgicament provocant que es colpegés el cap amb una superfície llisa", causant-li, entre d'altres, una hemorràgia intracranial.

Afegeix l'escrit que ho va fer "amb un menyspreu absolut a les regles de la cura essencial" del nadó i que, tot i que la dona, "no volia" el desenllaç fatal, aquest era "previsible" a causa del seu comportament. Per tot això la condemnen a un delicte d'homicidi per imprudència greu a 4 anys de presó, que la dona ja està complint.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta