Pressupost d’1,8 milions per a la Fira, amb 247.000 € de superàvit

S.E.
03-04-2019
  • Pressupost d’1,8 milions per a la Fira, amb 247.000 € de superàvit

El patronat de la Fira de Lleida va aprovar ahir un pressupost d’1.895.000 euros per a aquest any, que preveu tancar amb uns beneficis de 247.000. L’alcalde i president del patronat, Fèlix Larrosa, va assenyalar també que el bienni 2017-2018 va culminar amb un benefici de 197.000 euros, resultat que s’obté de restar els 123.000 euros de dèficit del 2018 (els anys parells acaben en negatiu al no celebrar-se Municipàlia, que es fa els parells) dels 320.000 de superàvit de l’any 2017. Larrosa va destacar la reducció de les pèrdues respecte a anteriors anys parells (el resultat del 2018 és un 50 per cent millor que el de l’any 2016) i va detallar que l’any passat es van celebrar 21 fires, que van comportar un 86% dels dies d’ocupació de la Fira i un total de 300.000 visitants.

D’altra banda, l’alcalde va anunciar la creació d’un comitè de projectes estratègics, “que ha de pivotar sobre el sector empresarial, per detectar nous productes firals o bé noves aliances de caràcter intern o extern per tal d’enfortir certàmens que ja se celebren”. També es recuperaran els comitès organitzadors específics per a grans salons com San Miquel o Municipàlia, per establir línies de treball i aliances amb agents de cada sector. Així mateix, els patrons de la Fira participaran en un grup de treball per desenvolupar el pla estratègic del trasllat del recinte firal als terrenys de l’antiga hípica, on en deu anys està previst edificar 6 pavellons. L’alcalde va assenyalar que tots els patrons elogien aquest projecte.

El 2018 es van celebrar 21 fires, el recinte va tenir una ocupació del 86% i va rebre 300.000 visitants

Respecte a fires actuals, va dir que treballen per a la internacionalització d’Expo Tren i en un replantejament comercial del Saló de l’Esport i del Turisme Actiu i de Muntanya.

Larrosa rebat el risc d’inundabilitat de la Fira

L’alcalde va afirmar ahir no estar “gens preocupat” perquè la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre consideri zona de risc d’inundació tant el terreny de l’antiga hípica on la Paeria projecta traslladar el recinte firal com l’actual. “En cap cas la situació d’inundabilitat que planteja la CHE no és la que diuen els nostres estudis”, va explicar, i va afegir que dins del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) “es planteja una inversió concreta en l’arribada del riu Segre a Lleida abans del canal de Seròs amb la construcció d’un mur de contenció per acabar de fer l’acompanyament de l’aigua cap a la canalització”. Va anunciar que divendres es reunirà amb la presidenta de la CHE, María Dolores Pascual, a qui traslladarà aquesta informació.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?