UP preveu millors preus en la campanya de fruita dolça

REDACCIÓ
17-04-2020
  • UP preveu millors preus en la campanya de fruita dolça

Unió de Pagesos va assegurar ahir que preveu que hi hagi una millora en els preus en origen de la campanya de la fruita dolça d’aquest any a Catalunya com a conseqüència de la caiguda de la producció en zones d’Espanya i Europa a causa dels danys causats per la meteorologia i que han afectat préssec i nectarina, poma, pera i cirera. No obstant, el sindicat també va assenyalar que no espera que la collita de fruita de pinyol sigui plena al Segrià, la Noguera i les Garrigues a causa de les gelades de fa un parell de setmanes i els problemes en el quallat de la fruita. Malgrat aquestes previsions, els agricultors també mantenen la incertesa sobre les necessitats de la mà d’obra per cobrir tota la recol·lecció.

En aquest sentit, Unió de Pagesos va lamentar “la falta de voluntat que ha demostrat el Govern central a l’hora d’impulsar mesures per pal·liar els principals problemes que preveu el sector per la crisi del Covid-19, com la falta de mà d’obra, la no-inclusió dels agricultors en els crèdits ICO o les dificultats per desplaçar els treballadors amb cotxes privats”.

Demanen flexibilitzar el criteri de desplaçament per poder contractar personal d’altres zones

D’altra banda, el ministre d’Agricultura, Luis Planas, va assegurar que el decret que flexibilitza la contractació d’aturats al camp, per facilitar la recol·lecció de les collites, es podria prorrogar fins al mes de setembre si les necessitats així ho requerissin.

Per la seua part, la FCAC va informar que gairebé 350 persones, un 3% de la província de Lleida, s’han inscrit en una borsa de treball que l’organització ha creat per als interessats a treballar en la campanya de la fruita de les cooperatives i els seus socis davant de les dificultats del sector per cobrir la mà d’obra i va demanar flexibilitzar els criteri de desplaçament.

A més, la FCAC va assenyalar que les cinquanta estacions de servei de cooperatives que hi ha a Catalunya segueixen obertes les vint-i-quatre hores del dia, per garantir el proveïment de combustible a la població i a tots aquells que mantenen la seua activitat en l’estat d’alarma.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?