Primer curs de Presentació de Begudes i Vins de la DO Costers del Segre

REDACCIÓ
Publicat: 
22-04-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Primer curs de Presentació de Begudes i Vins de la DO Costers del Segre
    Peu de foto: 
    Diputació de Lleida

Està organitzat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya i la Ruta del Vi de Lleida-DO Costers del Segre i s’ha presentat a la Diputació de Lleida

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya, juntament amb la Ruta del Vi de Lleida-DOCosters del Segre, engeguen el curs de Presentació de Begudes i Vins de la DOCosters del Segre per a professionals de l’hostaleria, botigues especialitzades i enoturisme.

Es tracta d’una formació que es desenvoluparà en tres cellers diferents i que està subvencionada completament, segons han explicat aquesta setmana la directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, Ester Garcia; el president de la Ruta delVi de Lleida-DO Costers del Segre, Albert Isasi, i la gerent de la DO Costers del Segre, Núria Balagué, en la presentació del curs, celebrada a la Diputació de Lleida en un acte en què també han participat el vicepresident quart de la Diputació, Ferran Accensi, i el periodista i sommelier Rafa Gimena, que serà qui impartirà el curs.

Accensi ha agraït una iniciativa que, segons ha dit, “dona valor al territori” en el sentit que potencia un sector i “una cultura del vi” al voltant d’un producte de casa nostra i que és “de moltíssima qualitat”, motiu pel qual ha expressat un sentiment d’orgull i, a la vegada, el suport de la Diputació als cursos i als seus promotors.
L’objectiu d’aquest curs és saber conèixer i presentar els vins de la DOCosters del Segre, però també tenir en compte els gustos del turista que visita el territori, per així poder identificar els diferents perfils dels clients, segons ha detallat Ester Garcia, que ha agraït la col·laboració dels cellers en una proposta que vol analitzar i explicar els vins “en positiu”, el vessant del vi com a “atractiu turístic” i la part de la comercialització i venda del producte, ja sigui “al mateix celler, en una botiga, al restaurant o en cases rurals”.

Per la seva part, Albert Isasi ha remarcat que es tracta d’una acció “molt important”, perquè consisteix en “donar a conèixer un producte que és de molta qualitat”, incidint en com és i com es fa, però també despertant en el visitant “la necessitat de tastar els nostres vins”.

El curs, de caràcter presencial, es desenvoluparà els dilluns dies 5, 12 i 19 de juny en horari de 9 a 14 hores. Les sessions es realitzaran cada dia en un dels cellers Costers del Sió, Raimat i Castell del Remei, que també són col·laboradors de la formació. Es realitzaran tastos comparatius entre vins deDO Costers del Segre i la resta de DO catalanes i espanyoles. El curs finalitzarà amb la presentació per part dels participants de propostes i productes d'interès. En total s’ofereixen 29 places i les inscripcions es poden fer al web de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya o directament a l’enllaç.

A més dels tastos i de les visites tècniques, els temes que es tractaran durant el curs seran, a la primera sessió, el vi com a realitat cultural polièdrica (història del vi i tradició vitivinícola; viticultura: estats fenològics; el cicle de la vinya; el concepte terroir); a la segona, vinificació i turisme (tipus de vi segons l’elaboració: tranquil, escumós, dolç, ranci, fortificat...; classificació en l’oferta: per color, origen, elaboració, varietat, criança, gust...; i com fer del vi un actiu turístic); i, finalment, a la tercera jornada, la comercialització (botiga online i física, i venda de producte).

El curs estarà impartit pel periodista i sommelier lleidatà Rafa Gimena. Consultor de comunicació a Missatges, agència de la qual n’és copropietari i codirector, Gimena és un periodista especialitzat en vins i gastronomia. Sota el pseudònim Como Pomona, publica el blog del mateix nom. Gimena és formador en Cava nivell avançat, certificat per la DO Cava, i imparteix tallers de formació i divulgació del vi per a la DO Costers del Segre.

Comparteix

També t'interessarà