Primer govern paritari a Cervera amb ERC i CUP en minoria al capdavant de l'ajuntament

X.SANTESMASSES
14-06-2020
  • Primer govern paritari a Cervera amb ERC i CUP en minoria al capdavant de l'ajuntament

Cervera tindrà un govern en minoria format pels 4 edils d’ERC-MES i els 2 de la CUP, és a dir 6 dels 13 regidors del consistori, al progressar la moció de censura de divendres que va apartar Ramon Augé (JxCat) de l’alcaldia. Segons va explicar ahir en la presentació del nou executiu local la portaveu de la CUP, Mireia Brandon, “és un pacte de govern fort perquè implicarà debat i diàleg amb totes les formacions. En una paraula, més democràcia”. El portaveu d’ERC i nou alcalde, Joan Santacana, es va manifestar en la mateixa línia argumentant que “serà un govern en el qual esperem la participació dels 13 edils, que és la màxima expressió d’una democràcia”.

Santacana va remarcar que les converses amb la CUP es van iniciar quan Solucions i Futur (SiF), amb dos edils, va deixar en minoria el govern de Ramon Augé. Amb tot, Santacana va manifestar ahir que SiF, els vots del qual van ser determinants per aprovar la moció de censura, no ha volgut estar en el nou govern de caire republicà i independentista. En aquest sentit, el portaveu de SiF, Joan Prat, ja va manifestar divendres que la seua posició favorable a la moció de censura no era una qüestió ideològica sinó “que pensem que és el millor per a Cervera”. Això obligarà a arribar de forma permanent a acords puntuals que, segons Santacana, es buscaran amb totes les formacions de la Paeria.

S’impulsaran els pressupostos participatius, els fòrums d’opinió i els consells municipals

Amb ERC i CUP, Cervera tindrà per primera vegada un govern paritari format per tres homes i tres dones.

En la presentació van intervenir els sis edils del govern i tant Ricard Vicente com Meritxell Ramon d’ERC-MES, van posar l’accent en el fet que promouran una participació activa de la ciutadania i de les entitats.

En aquest sentit, un dels eixos que van avançar del nou govern municipal és que s’impulsaran pressupostos participatius, fòrums d’opinió i s’activaran els consells municipals. Santacana els va definir com “un govern a l’ombra” en el sentit que busca que les decisions tinguin una màxima representació a la Paeria i de la ciutadania.

La presentació de l’equip de govern va tenir lloc ahir davant de mig centenar de veïns a les portes del temple gòtic de Sant Domènec, que en els últims anys s’ha reconvertit en espai cultural de la ciutat. La distribució de les carteres entre els edils es donarà a conèixer demà dilluns.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els protocols covid a les escoles et fan sentir...?