Primer supermercat a Lleida amb plantilla formada per professionals amb discapacitat
Es tracta d'una iniciativa pionera de la cadena de supermercats Plusfresc i Aspros Empresa que té la voluntat de donar visibilitat a les capacitats de les persones amb discapacitat i facilitar el seu accés al mercat laboral
La cadena de supermercats Plusfresc inaugurava aquest dimecres a l'avinguda Blondel de Lleida el primer supermercat amb una plantilla de professionals amb discapacitats diverses. Es tracta d'una iniciativa que la cadena lleidatana impulsa en col·laboració amb l'entitat social Aspros Empresa.
El gestor de l'àrea de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) de Plusfresc, Rafel Oncins explicava que ‘’la nostra aposta per les persones i el territori és part fonamental de la nostra filosofia a Plusfresc. Des de fa molts anys, treballem amb diferents entitats locals per generar un impacte positiu i contribuir al benestar de la comunitat, donant oportunitats a aquells col·lectius que més ho necessiten i fent realitat projectes concrets. Per a nosaltres, és un honor seguir impulsant aquestes iniciatives amb la col·laboració de la Fundació Aspros’’. En aquest establiment de Blondel s'ocuparan en total vuit persones, que faran tasques logístiques, ara n'hi ha cinc que s'estan formant, i la intenció és que el 80% del personal sigui amb discapacitats diverses, ha afegit Oncins.
Per la seva banda el director executiu de la Fundació Aspros, Enric Herrera destacava que "per a la nostra entitat és molt important comptar amb el suport de col·laboradors que creguin en el nostre projecte i que ens ajudin a fer possible tots aquells objectius que ens marquem. L’equip de professionals de la nostra entitat s’esforça dia rere dia per fer passos endavant cap a la inclusió real de les persones amb discapacitat, i l’obertura d’aquesta botiga és tota una fita històrica que hem aconseguit gràcies al treballar acompanyat d’una empresa socialment responsable com Plusfresc".
Herrera afegia que la col·laboració amb la cadena de supermercats també ha de servir perquè la superfície de l'avinguda de Blondel pugui ser un centre de formació, on les persones amb discapacitats es puguin preparar per assolir feines en altres centres comercials o empreses, depenen de les seves capacitats. És una manera de donar oportunitats a aquestes persones per accedir al món laboral.
Actualment, Aspros atent a 170 persones a través del Centre especial de treball, afegia el director de l'entitat.