Primera edició de la ‘Nit d’Astronomia’ al Salt del Duran de Mollerussa

ALBA MOR
17-07-2019
  • Primera edició de la ‘Nit d’Astronomia’ al Salt del Duran de Mollerussa

L’ajuntament de Mollerussa va presentar ahir la primera edició de la Nit d’Astronomia, un esdeveniment organitzat per l’associació Amics i Amigues de la Banqueta, Canals d’Urgell i els ajuntaments de Mollerussa i Golmés. El taller nocturn es durà a terme aquest dissabte al Salt del Duran a partir de les 10 de la nit i el dirigirà Roman Florensa, expert en cossos celestes. D’aquesta forma, el públic participarà en una xarrada divulgativa sobre el descobriment de nous planetes i tindrà l’oportunitat d’observar els astres a través d’un telescopi. L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va destacar ahir durant la presentació d’aquesta iniciativa que és una manera de “recuperar i donar vida a l’espai del Salt del Duran” amb la voluntat que “no quedi com una zona de pas”.

Solsona va agrair a l’associació que “ofereixin aquest taller a la ciutat”. El president d’Amics i Amigues de la Banqueta, Pau del Valle, va assenyalar que volien “realitzar una activitat diferent”, motiu pel qual van pensar en un taller d’astronomia que “per casualitat, es realitzarà el dia en què es compleixen cinquanta anys que l’home va trepitjar la Lluna per primera vegada”.

Els i les participants de l’activitat tindran l’oportunitat de veure els astres amb un telescopi

Per la seua banda, Francesc Pintó, membre de l’entitat els Amics i Amigues de la Banqueta, va destacar “la poca contaminació lluminosa” de la zona i que, en conseqüència, “el lloc es converteix en un entorn ideal per portar a terme l’observació dels astres”. La Nit d’Astronomia és un esdeveniment gratuït obert a tot el públic i està previst que tingui una durada d’entre una hora i mitja i dos hores.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que les disfresses de Carnaval són sexistes?

Carregant...
Load next