Primera mort per coronavirus a Mollerussa

ACN
25-03-2020
  • Mollerussa confirma 10 positius de coronavirus i crida a extremar les precaucions

L'Ajuntament de Mollerussa ha conegut aquest dimecres oficialment que el coronavirus ha fet la primera víctima mortal a la ciutat d'una dona de 87 anys que es trobava ingressada a l'Hospital Arnau de Vilanova. Per aquest motiu, l'alcalde Marc Solsona ha lamentat públicament aquest desenllaç i ha instat a la solidaritat i l'empatia per acompanyar a familiars i amics en el seu dolor. Així mateix, ha aprofitat la comunicació per fer una crida a la ciutadania perquè sigui conscient de la gravetat de la situació, eviti sortir de casa en la mesura del possible i extremi les mesures de protecció per tal d'aplanar la corba de contagis. Fins ara s'han registrat 13 persones que han donat positiu amb covid-19 a la ciutat.

Aquest ha estat també el missatge que l'alcalde ha reforçat en la reunió periòdica del comitè d'emergència del Pla de Protecció Civil de Mollerussa on s'han actualitzat les dades per part de Salut. En aquest sentit, ara com ara hi ha 13 persones que han donat positiu, de les quals 6 es troben ingressades a l'Hospital Arnau de Vilanova mentre que la resta es troben confinats a domicili controlats des dels serveis mèdics del CAP.

En la reunió també s'ha posat en relleu una reducció de les actes aixecades per part de la Policia Local per incompliment de les mesures de confinament decretades. Així, si fins dilluns se n'havia aixecat un total de 61, 51 d'elles entre divendres i dilluns al migdia, des de llavors i fins aquest matí només se n'han aixecat 4. Per aquest motiu, des de l'Ajuntament s'agraeix la col·laboració ciutadana en aquest sentit però es demana no abaixar la guàrdia i només sortir en aquells casos en què està permès com és anar a treballar, adquirir aliments i medicaments, rebre assistència als centre sanitaris, desplaçar-se a entitats financeres i atendre o tenir cura de menors d'edat, gent gran o persones vulnerables i animals domèstics.

Creixen les demandes a través de l'Ajude(M)ollerussa

D'altra banda, a la reunió també s'ha constatat l'increment de sol·licituds a través del servei Ajude(M)ollerussa que es va activar el passat 14 de març i en el qual s'han inscrit fins avui un total de 45 voluntaris. Així, el telèfon d'atenció directa ha doblat des de dilluns les demandes rebudes de manera que ja són 103 les trucades sol·licitant ajuda de diferent tipus i s'han dut a terme 66 accions directes d'atenció a domicili com poden ser portar aliments o medicaments. També s'està en permanent contacte via telefònica amb la gent gran que viu sola i també amb els responsables de les residències, on no s'ha detectat fins ara cap cas positiu.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Estàs a favor de l'ajornament de les eleccions catalanes al maig?