Primers actes per celebrar els vint anys del Patrimoni Mundial a la Vall de Boí

MARIA MOLINA
29-11-2020
  • Primers actes per celebrar els vint anys del Patrimoni Mundial a la Vall de Boí
  • Primers actes per celebrar els vint anys del Patrimoni Mundial a la Vall de Boí

L’ajuntament de la Vall de Boí va iniciar ahir els actes per celebrar els vint anys de la declaració de Patrimoni de la Humanitat del seu conjunt de nou esglésies romàniques, el 30 de novembre de l’any 2000. Tanmateix, la crisi sanitària i les restriccions a la mobilitat han portat l’ajuntament i el patronat de Turisme a ajornar fins al 2021 la major part de les celebracions. Segons l’alcaldessa de la Vall de Boí, Sònia Bruguera, també s’ha ajornat a l’any que ve el cinquè aniversari de la declaració de les falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Ahir van començar unes jornades de portes obertes que es prolongaran fins dilluns a la tarda a Sant Climent de Taüll, Sant Joan de Boí i Santa Eulàlia d’Erill la Vall. Es fan de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00, mentre que Sant Feliu obre de 10.00 a 14.00 hores i la Nativitat de 16.00 a 19.00 hores.

El tancament perimetral de cap de setmana redueix les visites, tot i que els temples estan oberts

Val a recordar que les esglésies no han tancat des que va finalitzar el confinament domiciliari per la Covid-19 per tal d’aprofitar les visites turístiques a l’estiu. Bruguera va reconèixer que l’actual tancament perimetral municipal deixa molt poques opcions a l’arribada de visitants. Tanmateix, va destacar que el vintè aniversari és motiu de celebració.

Per avui diumenge s’ha organitzat a les 18.15 hores l’observació de la sortida de la Lluna, Júpiter i Saturn des del mirador astronòmic de Sant Quirc de Durro. L’activitat es podrà seguir en directe a través del canal d’Instagram del Parc Nacional d’Aigüestortes i Sant Maurici a @pnaiguestortes. Dilluns començarà amb un repic de campanes a les 10.00 hores a totes les esglésies, tal com es va fer fa 20 anys quan es va conèixer la declaració.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta