Primers ERTO a la Lliga Femenina i la LEB Or

REDACCIÓ
17-03-2020
  • Primers ERTO a la Lliga Femenina i la LEB Or

La pandèmia del coronavirus no només afecta econòmicament els grans clubs i estaments esportius, sinó també els modestos de lligues menors. Davant de la falta de recursos per l’ajornament de la competició, alguns han optat per engegar un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), que afecta tant els jugadors i entrenadors com empleats i personal en general dels clubs. Aquesta mesura ja la van prendre ahir dos clubs de bàsquet aragonesos, el Peñas Osca, de la LEB Or, i el Mann Filter Casablanca, de la Lliga Femenina.

El club de Saragossa va prendre aquesta decisió divendres passat i ho va comunicar als seus 300 treballadors, deixant clar qui tindrà dret a alguna prestació i qui no. “Les jugadores que es quedin a Espanya podran cobrar la prestació que els correspongui fins que reprenguin els entrenaments o es cancel·li la competició definitivament”, va explicar el club als treballadors en un comunicat.

El Cadí la Seu i el Força Lleida no han pres cap decisió a l’espera de la decisió de la FEB

Aquest document deixa clar, tanmateix, que les que decideixin desplaçar-se a l’estranger “no podran acollir-se a aquesta prestació”.

Per la seua part, el president de l’Osca, Antonio Orús, va manifestar ahir que “era una mesura necessària per poder assegurar la supervivència del club” i així els ho ha comunicat als afectats. “Tots són conscients que la situació en què ens trobem és excepcional i no van posar objeccions”, va dir, i va afegir: “És un trastorn i no és agradable prendre aquesta decisió, però si no tenim activitat no hi ha ingressos.”

Altres clubs de les dos lligues podrien estar sospesant també aplicar aquesta mesura laboral, encara que ni Força Lleida, que milita a la LEB Or, ni el Cadí la Seu, que ho fa a la Lliga Femenina, no s’ho han plantejat de moment. Els dos, igual que la resta de clubs, estan esperant que la Federació Espanyola prengui una decisió: si ampliar unes setmanes més l’aturada o donar per finalitzades les competicions.

Fonts del Cadí la Seu van indicar a aquest diari que “els contractes són explícits i s’han firmat fins a final de temporada. Si la FEB resol i dóna la Lliga per acabada, els nostres contractes amb les jugadores queden automàticament finalitzats”. El Força Lleida, per la seua part, està en la mateixa situació, igual que l’Ilerdauto Pardinyes, de la LEB Plata.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta