⏯️ Primers testos d'antígens al personal de les meses electorals per diumenge

ACN
10-02-2021
  • ⏯️ Primers testos d'antígens al personal de les meses electorals per diumenge
  • ⏯️ Primers testos d'antígens al personal de les meses electorals per diumenge
  • ⏯️ Primers testos d'antígens al personal de les meses electorals per diumenge
  • ⏯️ Primers testos d'antígens al personal de les meses electorals per diumenge

El Departament de Salut ha començat a fer els testos d'antígens a les persones que els ha tocat ser a les meses electorals del 14-F el proper diumenge i també als suplents i altres que participen en el dispositiu electoral, com membres de Protecció Civil. D'aquesta manera es fa un cribratge entre tot el personal que estarà mobilitzat per garantir la seva pròpia seguretat i també la dels votants davant la pandèmia de la covid-19. Els Pavellons Firals de Mollerussa han acollit un d'aquests cribratges massius per a tots els implicats en la jornada electoral al Pla d'Urgell. A Ponent també es van estar fent proves ràpides aquest dimecres a Balaguer.

El cribratge massiu a Mollerussa s'ha fet als Pavellons Firals, que és el lloc on per diumenge s'han muntat els 3 col·legis electorals de la ciutat. La jornada electoral es fa en aquest espai excepcional per garantir la seguretat dels votants i les persones de les meses electorals davant la pandèmia.

Durant aquest dimecres es faran els testos ràpids unes 250 persones de tota la comarca del Pla d'Urgell implicades en el dispositiu electoral de diumenge. Des del personal de les meses, als suplents, voluntaris de Protecció Civil i personal de seguretat, entre d'altres.

"La prova s'hauria de fer el mateix dia de les eleccions"

Una noia de Puiggròs, que tot i ser de les Garrigues pertany a l'Àrea Bàsica de Salut del Pla d'Urgell, que ha anat a fer-se el test d'antígens, l'Esther Arqués, valora positivament que se'ls faci la prova si han de passar tot el dia al costat d'algú i pensa que seria "mala sort" que agafessin el virus abans de diumenge. Arqués pensa però, que amb la pandèmia, potser era el moment de millorar el sistema electoral i ha assegurat que no li fa por estar a la mesa.

D'altra banda, la Desiré Belmonte, de Bell-lloc d'Urgell, creu que la prova s'hauria de fer el mateix dia de les eleccions, una mica abans d'obrir els col·legis electorals, ja que d'aquí a diumenge "poden passar moltes coses". També pensa que potser caldria reforçar el cribratge amb una PCR però malgrat tot creu que fer els testos són una manera de donar seguretat als qui participen al dispositiu. En qualsevol cas, la Desiré diu que l'afecta haver d'anar una taula electoral perquè treballa amb un col·lectiu de risc, però això no obstant, s'ha resignat perquè "és una cosa que et toca i s'ha de fer".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?