Probiòtics, prebiòtics i postbiòtics: Coneixes la diferència i com ajuden a la teva pell?

REDACCIÓ / AMIC / bellezaactiva.com
Publicat: 
11-01-2023
Actualitzat: 11-01-2023 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Probiòtics, prebiòtics i postbiòtics: Coneixes la diferència i com ajuden a la teva pell?
    Peu de foto: 
    PEXELS (AMIC)

Encara que són conceptes que escoltem sovint, és possible que no tinguis clar a què fan referència o per què són importants per a la salut i la bellesa de la teva pell. En aquesta entrada, resolem els dubtes sobre els prebiòtics, els probiòtics i els postbiòtics, i et fem alguns suggeriments de productes que et permetran reforçar els seus beneficis.

Què són i què fan per nosaltres?

La pell compta amb una protecció natural, la flora cutània, formada per un conjunt de microorganismes que cohabiten en la seva superfície i que creen la primera línia de defensa del cos davant agressors externs. Com assenyala Rebeca Gómez, cofundadora de Gloü Organics: "Els probiòtics, prebiòtics i postbiòtics són els encarregats de garantir el benestar d'aquest ecosistema, per a així evitar nombroses afeccions de la pell. No obstant això, cadascuna d'aquestes substàncies compta amb les seves pròpies característiques i propietats diferents."

L'experta assenyala les seves diferències principals:

  • Probiòtics: "Els probiòtics són microorganismes vius que aporten beneficis sobre la pell, es tracta d'un suplement bacterià extremadament suau per a la pell que contribueix a mantenir saludable el microbioma i la barrera de la pell".
  • Prebiòtics: L'ús de prebiòtics en cosmètica permet augmentar l'activitat i el creixement de la flora cutània, mantenint el seu benestar i salut i evitant el desenvolupament d'agents patògens. "Els prebiòtics són l'aliment perquè aquests microorganismes vius que habiten en la nostra pell garanteixin el correcte funcionament de la microbiota. Aquests ajuden a preservar i recuperar els bacteris bons propis de la flora cutània i contribueixen a equilibrar, augmentar i reforçar les defenses de la barrera protectora de la dermis", assegura Gómez.
  • Postbiòtics: Els postbiòtics aporten nombrosos beneficis per al correcte equilibri de la pell i l'estabilitat de la seva funció barrera. "Es tracta d'uns components bioactius resultants de la fermentació bacteriana, és a dir, són el producte del metabolisme dels microorganismes que són presents en la pell", aclareixen des de Gloü Organics. Aquestes substàncies actuen com a fertilitzant de la microbiota que ajuda a reforçar la pell i la seva acció protectora.

Com veus, són actius diferents, però que actuen en sinergia per a reforçar la barrera protectora de la pell. Per això, és molt necessari reforçar-los, especialment en el cas de pells sensibles i amb tendència a irritacions.

Comparteix

També t'interessarà