Professionals de museus, candidats a dirigir el Diocesà

r. banyeres
Publicat: 
14-01-2015
Actualitzat: 14-01-2015 11:53
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Professionals de museus, candidats a dirigir el Diocesà

A les nou candidatures que opten a dirigir el Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal, podrien sumar-s'hi dos més. Han arribat per via telemàtica, encara que al tancament d'aquesta edició havia de confirmar-se que estiguessin també degudament registrades a les seus oficials i dins del termini, que acabava dissabte passat. Malgrat que ningú no es pronuncia i eviten donar noms, tant la xifra com el perfil dels aspirants ha estat valorat positivament per part del Consorci del Museu de Lleida, segons ha pogut saber SEGRE.

A grans trets i a falta que es reuneixi la comissió de valoració per validar els mèrits, es tracta de professionals del món museístic (no exclusivament d'art) tant de Lleida com de la província, a més d'altres de la resta de Catalunya coneixedors de la zona, malgrat que alguns treballin fora de Lleida. La majoria són homes i dones amb experiència en llocs de direcció o responsabilitat en l'àmbit museístic, centres culturals o similar o que coneixen la realitat i el dia a dia de l'equipament des dels seus orígens. Algun ja havia sonat en el passat per dirigir-lo. Tot això és indicatiu, segons diverses fonts, de l'interès que genera el Museu, malgrat les controvèrsies dels últims temps.

Això sí, a més d'experts en museus -estiguin ara en actiu o no al capdavant d'una entitat-, el perfil gestor serà una de les qualitats que, amb tota probabilitat, més es tindrà en compte. L'actual directora, Montse Macià, va presentar la renúncia el 24 de novembre. Els problemes econòmics van ser un dels principals motius.

Comparteix

També t'interessarà