Projecte contra malalties de retina a Agramunt

SEGREcom
28-12-2016
  • Projecte contra malalties de retina a Agramunt

Una pediatra del CAP d’Agramunt, Margaret Creus, ha impulsat el projecte PedRetina amb l’objectiu d’oferir un suport integral als pacients amb malalties degeneratives de la retina, de caràcter hereditari, que debuten en la infància. Per fer-ho, s’han dut a terme diverses accions entre les quals destaca la presentació d’una proposició resolutiva al Parlament, aprovada per tots els grups el passat dia 27 d’octubre, en la qual s’insta el departament de Salut a treballar per a aquestes patologies i totes aquelles que comportin baixa visió i ceguesa. Altres de les accions emmarcades en el projecte ha estat la sol·licitud a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per a la creació d’un grup pediàtric de distròfies de retina, integrat a la plataforma 2.0 Rare Commons.

Finalment, es va crear un repte de caràcter solidari, anomenat #StargardtGo!, amb els objectius de buscar finançament per al grup pediàtric de distròfies de retina, difondre la idea de la capacitat d’apoderament dels pacients en la gestió de la malaltia i sensibilitzar la població sobre el món de la baixa visió, la ceguesa i les malalties minoritàries.

El repte impulsat per la pediatra del CAP d’Agramunt, que vincula esport, salut i solidaritat, va ser premiat per la Fundació Catalana de l’Esport el passat 30 de novembre per fomentar valors esportius en la societat.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta