Promoció per a petits viticultors

REDACCIÓ
04-12-2020
  • Promoció per a petits viticultors

El grup d’alimentació Ametller Origen va presentar ahir a Barcelona el Club de Vins amb Origen, una iniciativa per donar suport a petits productors de Catalunya que surten al mercat amb elaboracions limitades i singulars i per oferir un nou canal per arribar directament al consumidor. En aquesta primera fase hi participen 11 cellers, quatre dels quals lleidatans. Els vins es poden adquirir a través de la botiga online d’Ametller Origen i de la botiga al Mercat d’Autors de Barcelona.

Rubió de Sòls, amb Judit Sogas al capdavant i a Rubió de Baix (la Noguera), amb els caldos Sòlscarel i Sòls·X, és un dels cellers lleidatans que hi participen. Terrer de Pallars, liderat Núria Bigorra, entra al club amb els seus vins blanc i negre Conca de Tremp. El celler és a Figuerola d’Orcau. També hi ha Carisma, el celler de Xavier Ribes a Montanissell i Montant, a l’Alt Urgell, amb un vi del mateix nom. Finalment, Comalats, d’Eva Bonet i d’Ametlla de Segarra, presenta Alosa. La selecció ha estat avalada per un equip d’enòlegs i per la comunicadora i sommelier Meritxell Falgueras, que apadrina la iniciativa. El resultat són projectes petits i amb molta personalitat, segons els impulsors.

La iniciativa està oberta als consumidors. Per poder donar-se d’alta només s’ha d’accedir a la pàgina web ametllerorigen.cat/ca/club-vins. És gratuït i els membres rebran de forma periòdica informació i la possibilitat de viure experiències enogastronòmiques que s’organitzaran amb els cellers per donar d’aquesta manera més valor al projecte, que compta amb el suport de la conselleria d’Agricultura.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses participar en la 25a edició de l'Animac?