Prop de 350 persones participen als 11 tallers científics ‘IRBLleida en ruta’

REDACCIÓ
Publicat: 
13-10-2023
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Prop de 350 persones participen als 11 tallers científics ‘IRBLleida en ruta’
    Peu de foto: 
    IRBLleida

Prop de 350 persones han participat als 11 tallers científics ‘IRBLleida en ruta’ realitzats d’abril a setembre a les capitals de comarca de Lleida: les Borges Blanques, Balaguer, Tàrrega, Cervera, Mollerussa, Solsona, el Pont de Suert, la Seu d’Urgell, Sort, Vielha i Tremp. Amb l’objectiu d’acostar la recerca a la població i als infants, personal investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) han preparat tallers científics per donar a conèixer com són els ratolins per dins, saber què hi ha dins del nostre cap, conèixer què és una radiografia o construir el seu ADN, entre altres.

Aquest projecte ha comptat amb el suport de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació l’FCRI (Convocatòria Joan Oró 2023), dotat amb 11.000€. “Ha sigut molt gratificant anar a les capitals de comarca per facilitar l’accés a la recerca i a tallers científics, ja que sovint aquestes activitats només s’ofereixen a Lleida” ha explicat una de les investigadores que lidera el projecte, Anaïs Panosa.
“Els tallers científics permeten explicar la nostra tasca investigadora i a la vegada, demostrar la importància de la ciència en el nostre dia a dia” ha matisat una altra de les investigadores de la iniciativa, Arabela Sanz.

‘IRBLleida en ruta’ és un projecte per millorar la desigualtat territorial a Ponent i acostar la recerca biomèdica a les 11 capitals de comarca de la demarcació. La proposta vol acostar la divulgació científica a zones rurals combinant l'aplicació pràctica del mètode científic amb el foment de l'intercanvi d'idees i el treball en equip.

Els objectius del projecte són: 

  • Acostar la recerca biomèdica a un públic familiar de capitals de comarca. 
  • Pal·liar les diferències d'oportunitats d'acostament a la ciència entre els escolars de zones rurals i urbanes.  
  • Presentar la ciència com un àmbit atractiu per al foment de futures vocacions científiques. 
  • Oferir continguts científics que provinguin de fonts fiables i es fonamentin en l’evidència científica. 
Comparteix

També t'interessarà